Thursday 3 October 2013

S.R.T.

S.R.T. = Shawshank Redemption Triolen

(Αφιερώνω το επόμενο τραγούδι σε μένα, στη μάμμα μου, στον παπά μου, στο θκείο μου τον Κωστή που τα Κάζια, στη θκειά μου τη Μυρού, στο θκειό μου τον Γιαννή που τ'Αππιρέλλι, στον 90 χρονο παππού μου που μας άφησε νωρίς, στη γειτόνισσα μου την Παρτένα, στην Urban Tulib που θέλω να της αλλάξω τη διάθεση, σε όλο τον κόσμο, σε ούλλους τους φίλους μου τους bloggers, στους φίλους μου τους un-bloggers, στη γιαγιά μου την Ευλαμπία  τζιαι σε όλη μου την οικογένεια) 

Ναί, εν έχω καθόλου έμπνευση τελευταία mate. Αλλά επροβλημάτισέν με πολλά που πολλύς κόσμος εν πολλά στα ντάουν ττάουν του, τζιαι γω μαζί, μεν νομίζεις. Τζιαι αποφάσισα να κάμω μια λίστα με τα 10 βήματα που μπορεί κάποιος να φτάσει στην απόλυτη ευτυχία, με σειρά προτεραιότητας, μπας τζιαι πετύχει!


1.       Να πίνεις, να καπνίζεις, να τρώεις - κάτι καλό τζιαι για τα 3 - τζιαι να τζοιμάσαι, με μέτρο. Τούτα εν τα βασικά συστατικά της απόλυτης ευτυχίας. Ό,τι που τούτα κάμεις χωρίς μέτρο, χαλά το στομάσιη σου, ο πνεύμονάς σου τζιαι η διάθεσή σου! Τζιαι ως επί τούτου, ακολουθά το βήμα νούμερο 2.

2.       Να μεν βιάζεσαι...... Πόσες φορές άρκησες να πάεις κάπου γιατί ήσουν στρακόττο την επομένη τζιαι εν εμπόρες να ταράξεις, ή έθελες ακόμα ένα τσιγάρο τζιαι μετά, ή έθελες να μπουκκωθείς ακόμα λλίο ή εθυμήθηκες να φάεις τελευταία στιγμή, ή αποτζοιμήθηκες; Τζιαι να το δείς πιο φιλοσοφικά: όποιος βιάζεται σκονταύτει! Πόσες φορές να βουράς να πάεις κάπου, ιδίως στη δουλειά, μέσα στο άγχος; Πόσα πράματα εξίασες που τη βιασύνη σου; Τζιαι αν το δείς ακόμα πιο φιλοσοφικά:πόσες φορές έκαμες τα πούττους επειδή εβιάστηκες: εβιάστηκες να πάρεις απόφαση, εβιάστηκες να απαντήσεις, εβιάστηκες να προχωρήσεις ή να υποχωρήσεις, εβιάστηκες να κάμεις σχέση, εβιάστηκες να παντρευτείς, εβιάστηκες να κάμεις κοπελλούθκια, εβιάστηκες να, να, να...........

3.       Να κάμνεις καλό σεξ. Θέλω να το αναλύσουμε τούτο, αλλά φοούμαι τη λογοκρισία του ανεπίτρεπτου. Με μέτρο τζιαι τούτο βέβαια, αλλά be free, δέκτου τον εαυτό σου, ικανοποία τον τζιαι μάθε να ικανοποιάς τζιαι τον άλλον. Κάμε τα απωθημένα σου, τες καύλες σου, τες φαντασιώσεις σου, τες ανωμαλίες σου άμα θέλεις, παραδέχτου ποιός είσαι, χωρίς να βλάπτεις κανέναν. Μεν ξενοκοιτάς, μεν ξενοπηδάς, κάμε δικό σου αυτό που θες. Αν δεν μπορείς, τί να σου πώ; Εύρε ποσκόλιο. Ξέρω πολλές γυναίκες να προσποιούνται πονοτζέφαλον, αλλολλίον εννα ακούσω ό,τι οι άντρες θωρούν περίοδο.  Άμα εν γουστάρεις κάτι να μεν το κάμνεις καν! Τζιαι να μεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου, τα σώματα των άλλων έναιν άψυχα τζιαι να είσαι ειλικρινής για τες προθέσεις σου για τον άλλον. Μεν βουράς ό,τι τρύπα ή μακρύν εύρεις, μεν χαραμίζεις τίποτε για κανέναν τζιαι βάλλε συναίσθημα, δεν είναι "ήρταμεν, κατέβα". Αγάπα τζιείνο που κάμνεις τζιαι τον άθρωπο που του το κάμνεις, έστω για τζιείντην στιγμή. Αλλιώς χάνεις το νόημα, χαλάς πολλά την πιάτσα, διαφημίζεις το λάθος.  Αν είσαι μονάχους-μονάχους, υπάρχουν τρόποι, ξέρεις τους.

4.        Να δουλεύκεις τζιαι να σου αρέσκει. Ακούεις Σπάνια Τουλίππα; Μόνο 3-5% των ανθρώπων σήμερα, κάμνουν την δουλειά των ονείρων τους τζιαι εν ευτυχισμένοι με το χαρακτήρα της δουλειάς τους τζιαι με τους όρους εργασίας τους. Επειδή ξέρω εν αδύνατον να κάμνεις πάντα μια δουλειά που σου αρέσκει, γιαυτό και λέγεται : δουλειά- από τον όρο δουλεία, εν απλά τα πράματα. Ή σιωπάς τζιαι κάμνεις το παν να σου αρέσκει η δουλειά σου, ψυσιήν τζιαι νεύρον, βρίσκεις μηχανισμούς τζιαι αντέχεις τζιαι είσαι μουσιαμμάς ή δοκιμάζεις κάτι άλλο. Μπορεί να εκουράστηκες, μπορεί να εκορέστηκες, σιίλια μπορεί, εύρε κάτι άλλο να πνάσεις. Τωρά με την κρίση εν δύσκολο, αλλά κάτι θα εύρεις, κάπου, κάποτε. Να ξέρεις πως ποττέ έναιν αργά να αλλάξεις τζιαι πορεία....

5.       Να διασκεδάζεις με τη ψυσιή σου. Να σιαίρεσαι να είσαι με τους αθρώπους σου, να ξέρεις να περνάς καλά, να μιλάς τζιαι να μεν είσαι ούλλην την ώρα πάνω στο κινητό ή να μιλάς μόνο για την δουλειά, να πίνεις να χαλαρώνεις, να χορεύκεις έστω αν δεν ξέρεις – εν πειράζει εννα γελούν οι άλλοι, άρα κάμνεις κάποιους πολλά χαρούμενους! Με λλία λόγια, να περνάς ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους γυρώ σου.Τζιαι να διασκεδάζεις άμα μπορείς, μεν σαπίζεις!

6.       Να αγαπάς. Αλλά να ξέρεις τί αγαπάς, καθόριστο μέσα στο νού σου! Τζιαι ο Ττόμυς αγαπά την εκκλησιάν αλλά τραβούμε τα τζιέρρατά μας. Τζιαι άμα ξέρεις τί αγαπάς,  ξέρεις τζιαι ποιός είσαι. 

7.       Να μεν ψάχνεις την ευτυχία. Η ευτυχία μπορεί να εν σε απλά πράματα που  εν τα θωρείς.  Η ευτυχία κάποιες φορές εν τζιαι θέμα τύχης, αν σου κάτσει  o Joker έκαμες την!

8.       Να μεν σε κόφτει η άποψη του τάδε τζιαι κανενού τάδε. Οι απόψεις εν όπως την τρύπα του κώλου, ούλλοι μας έχουμε. (Κάποιος το είπε τούτο, εν θυμούμαι τωρά, μπορείς να αποταθείς στον Invictus, στην προσωπική μου εγκυκλοπαίδεια – εν free). Το θέμα είναι να την εξετάζεις εξωνυχιστικά και σε βάθος - οί την τρύπα του κώλου σου, γιατί αμα πάεις σε πολλύ βάθος θα έβρεις σκατά - την άποψή σου. Να δέχεσαι την άποψη του άλλου, αλλά να ξέρεις ποιός είσαι τζιαι αν σου ένει χρήσιμη να την χρησιμοποιάς για να μαθαίνεις, να γίνεσαι καλλύττερος. Αν σε θίγει, να την σιέζεις, γιατί ξέρεις ποιός είσαι.Τζιαι άμα κάποιος εν δέχεται την άποψη σου να μεν τον βιάζεις να τη δεκτεί. Τζιαι να θυμάσαι, εν καλό να λαλείς την άποψη σου αμα σου τη ζητήσουν!

   9.  Να μεν νευριάζεις τόσο πολλά, ας πούμε άμα ο blogger σου τα φκάλλει έτσι κιλίκκιν ή εν σου τα φκάλλει καθόλου. Τα νεύρα τα πολλά κάνουν κακό στην υγεία, τζιαι πολλά πιθανόν τζιαι στον υπολογιστή σου, καλήν ώρα! Να έχεις γενικά ψυχραιμία, τζιαι να την χρησιμοποιείς, μεν πελλανίσκεις εύκολα, τζιαι γενικά να ξέρεις: πελλοί πολλοί ξαπώλυτοι, μεν βάλλεις τον νού σου!

10. Don't worry be happy! Τί εννοείς πώς; Ε, εύρε το μόνος σου τούτο, εν τζιαι να σου τα πώ τζιαι ούλλα! 

Και μετά.... έζησε αυτός καλά κι εμείς καλύτερα! 
11 comments:

Unknown said...

Ωραία τζιαι βασικά πράματα που όμως τα ξεχάνουμε συνέχεια!

Αχάπαρη said...

Γειά σου ρε Τριολούδιν! Είπες τα πολλά ωραία!

Anonymous said...

Πραγματικά πολλά ωραίο το κείμενό σου! Όλοι τα ξέρουμε φυσικά αυτά που προτείνεις, αλλά πόσο τα εφαρμόζουμε;;;

Anonymous said...

Πραγματικά πολλά ωραίο το κείμενό σου! Όλοι τα ξέρουμε φυσικά αυτά που προτείνεις, αλλά πόσο τα εφαρμόζουμε;;;

Anonymous said...

ikypros.com

άσπρο και παχύ said...

Μαντα καλά που μας τα λαλείς α!!!! Αρέσκεις μου πολλά! ;)

Triolouin said...

Azimuth Cy: Που λαλεί τζιαι ο Ανώνυμος: Πόσα που τούτα εφαρμόζουμε;

Triolouin said...

Αχάπαρη: Γειά σου Αχάπαρ μου!

Anonymous: Γιαυτό είπα έζησε αυτός καλά κι εμείς καλύτερα! Όλη η Κύπρος, ένα κλικ ένα πράμα:-)

Αρνάκι: Μπεεε! Αρέσκεις μου επίσης!

Νηπενθές said...

εχρειάζουμουν τούντο ποστ γιατι τούτες τις ημέρες...
θα γυρίσει όμως ρε γαμότο μαθαίνουμεν έτσι!

κάτι δικά μου.

σιαιρετίσματα πολλά τζιαι υγίες!!

Triolouin said...

Νομίζω έπια το. Που εχάθηκες εσύ! Καλώς σε ήβραμεν!

UrbanTulip said...

Τριολούιν ολε!