Wednesday 9 April 2014

Selfies - Kiss my ass!

Οδηγώ τη μαύρη θύελλα στους λεμέσιους δρόμους και ακούω spor fm να γελάσω λλίο, μέχρι να φτάσω δουλειά. Ττάκ, διαφήμιση: "Βγάλε κι εσύ το δικό σου selfie, βάλε το στην σελίδα μας στο facebook για να κερδίσεις......" ταξίδι; Λεφτά ; (γιατί έshιει κρίσην τωρά). Πληρωμένον οff (ας ένει); Όι ά; .....Για να κερδίσεις εισητήριο στα Mad events, για να δείς (από μακριά φαντάζομαι) την Βίσση και την Ασλανίδου και την Τζιώρτζια, που της έντυσε (ο τάδε), αφού μαζέψεις (την περισσότερη σημασία) τα περισσότερα likes και μπεις στην κλήρωση! Δηλαδή: Φκάλε φωτογραφία τη φάτσα σου μόνος σου απλώνοντας την κουτάλαν σου ώσπου φτάνει, πρόσεχε όμως να είσαι μέσα στη φωτογραφία, ανάρτυσέ την στο φατσοβιβλίο, έπειτα πρήσε τους φίλους σου να κάμουν like, πρήσε και τους μη φίλους σου να κάμουν like, γιατί λυσhιάς να πάεις να γευτείς κι εσύ λίγη γκλαμουριά και εξάλλου θα τους μπείς και στο μάτι ρε χαζό, και κάτσε γάρε ψόφα, αν πάρεις τα περισσότερα likes, να μπείς σε κλήρωση και ίσως, ίσως να πας και συ σε ένα από τα μεγαλύτερα events της Κύπρου! Ουάλας ένναιν; Άλλαξα σταθμό, τζιαι ακούω πάλε την ίδια διαφήμιση!

Selfie, selfie, selfie.........;;;  Σκάσε τζιαι σκέφτουμαι τωρά. Ως γεγονός, έshιει τζιαιρό που θωρώ στο πουτσφατσοβιβλίο διάφορους να φκάλλουν μόνοι τους φωτογραφίες κάθε μιαν τζιαι λλίον τζιαι να τες πποστάρουν. Έκαμνέ μου εντύπωση θέμας που πάντα εφαίνετουν τζιαι μια κουτάλα να ξωμακρύζει, έτσι να αχνοφαίνεται στην απέραντη θέα .... του υπνοδωματίου κάποιας ξώβυζης γκόμενας ή κάποιου φτείρη κορμαλιά πασαλημμένου με ελαιόλαδο που τη κουζίνα της μάνας του. Tί ρούχα πετάμενα, τί βιβλία, γιατί έshιει τζιαι μελετηρά μωρά, τί βρακιά και μποξεράκια να μισοφαίνονται κάτω που την καρκόλα.....Τί καριόλες, τί μαθητούδια, τί σπασικλάκια, τί κανονικά άτομα (ναί, πάιζουν τζιαι τούτοι)......  να αυτοποζάρουν με το βλέμμα της μούλας ή να παίρνουν μοιραίο ή βαθυστόχαστο Οδυσσέα Ελύτη υφάκι, με φόντο πέντε τουλάχιστον αγνώστους να περνούν από πίσω σε μια καφετέρια,  σε μπάρ και σε μοτέλ, σε λεοφώρους και πεζοδρόμια. Πες μου γιατί;

Μπορείς να δεις και άλλα φόντα, με το πιο κοινό μια ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ, χωρίς κάτι αξιόλογο να χώνεται από πίσω, μόνο κανένας καθρέφτης, καμιά "ουάλας" πόρτα, κανένα κάθισμα χεστηρίου ή ένα κωλόχαρτο να ρέμπει . Σέξυ;  Μετά την 5η φορά μέσα σε 1 μόνο μέρα, που άκουσα την ίδια διαφήμιση στο ράδιο , έκαμα τούτες ούλλες τες σκέψεις τζιαι είπα του selfie μου ότι τωρά εκατάλαβα σίουρα τί εν τούτο το καινούριο κοκκό! Τζιαι ελαλούσαν μου να έχω πάντα τα σιγκιά μου μες στο αυτοκίνητο - έστω αν εν ακατάλληλα για μπάτσους τζιαι χριστιανούς - αλλά βλέπεις αγαπητέ μου ημερολόγιε και selfie εαυτέ μου και φίλε που με θκιαβάζεις οέο, είμαστεν τζιαι σε μιαν ηλικία, σκοτούρες, δουλειές, βούριστρα, πόσα να θυμάται ένας νους;

Άρα λοιπόν το selfie είναι η καινούρια μόδα, το καινούριο trend βρε παιδί μου, η καινούρια τάση του να αυτοφωτογραφίζεις τη φάτσα σου και να τη δείχνεις δημοσίως στα social media, είτε είναι facebook, είτε είναι twitter ή instagram, oh yeah! To selfie είναι τόσο της μόδας, όπως η τσάντα Λούης Βουητόν σε κάθε Κύπρια γυναίκα, όπως η handmade πατεριμή για κάθε Κύπριο άντρα, όπως τα βραχιολάκια φιλίας για όλους μας! Ακόμα και οι διάσημοι καλέ το κάνουν: Δες την Miley Circus; Την Κιμ Καρντάβιζαν; Ακόμα και ο 666 - the number of the Pope έχει selfie! Και όχι μόνο! Τώρα έγινε και το theme για διάφορες εκθέσεις στα καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και για διάφορα γκλαμουράτα events σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην δική μου τη πατρίδα που έχει μοιραστεί στα δυo! Είδα τζιαι το selfie του Ιταλού φίλου μου, μετά που έκαμε sex τζιαι είδα τα ούλλα!

- Selfie μου; Μιλώ σου! Πού αποσκοπεί αυτή η νέα μόδα λαλείς; Να φκάλουμε τζιαι μεις selfie;
- Σκάσε να σκεφτούμεν! Α! Στα πιο κάτω νομίζω:
α. Στη κοινοποίηση και στην πιο συχνή μαζική χρήση των social media.
βου. Μια καινούρια πιασάρικη μόδα! Δώσε του κόσμου κάτι καινούριο στο τομέα της φωτογραφίας και της δικτύωσης μαζί. Ανεβαίνει το κασέ και έχεις τον κόσμο να ασχολείται με κάτι διαφορετικό, παραγωγικό και αθκιασερό, να ξεχνά τα προβλήματά του α μη τί άλλο!
γου. Για να την μπείς του ή της πρώην, που χρησιμοποιά τα ίδια κοινά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας .Κοίτα με; Ομόρφυνα, περνώ καλά, ζήλια - ψώρα, αγάπη μου ουα - ουά!
δδου. Παρέτα τις φιλοσοφίες, έτο για να σε κοτσομπολεύκουν οι άλλοι τζιαι να πιάνεις σημασία, που αλλιώς δεν πιάνεις.
ε. Για να συγκρίνεις τα δικά σου selfies με των άλλων. Πρόσεξέ με, εν ένα παιχνίδιν παρατηρητικότητας στη λεπτομέρεια, βρες τη διαφορά και παιχνίδι μνήμης, τρία σε ένα!
στίγμα. Ενισχύει την ανταγωνιστική και συναγωνιστική άμιλλα. Ναί, εν όπως την μίλλαν ακριβώς, που ψήνεται τζιαι στάσσει που την σούβλαν σαν γυρίζει τζιαι κουντάς να τσιμπήσεις τζιαι συ.
" Κόρη μαννή; Γιατί έβαλες τζιείνο το selfie μου πας στο wall μου; Εν είμαι ωραία! Φκάλε το τωρά, αλλιώς μάλλω για πάντα!"
" Αγάπη; Δε εν τα selfie έσιει τούτη; Έλα να φκάλουμε τα δικά μας τωρά που είμαστε σασμένες!"
 " Αγάπη; Η Ρούλλα Κολοκάση έχασε πολλά κιλά. Ε, όι, που τ'αύριο ξεκινούμε δίαιτα τζιαι γυμναστήριον!"
 " Ρε μαλάκες, κάμετε like ούλλοι το selfie του Κώchιου ρε που το Guaba, εννα γαμήσουμεν τωρά, έχουμε θκιακόσhια δεκατρία likes ρε μαλάκες! Πετάει η ομάδα ρεεεε!"
" Χάλοου μπέιπυ. Γιου λάικ?"
(μετά που το στίγμα). Θρέφει άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, τα οποία θέλουν να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στο κόσμο, να βρούν μια ταυτότητα να πλασάρουν προς τα έξω και να αποδείξουν διάφορα πράγματα στον εαυτό τους και στους άλλους. Δεν μιλώ για άτομα που έτυχεν να φκάλουν 2-3 φωτογραφίες μόνοι τους τη φάτσα τους ή με τη παρέα ή με το ταίρι τους επειδή έτσι τους ήρτεν, επειδή εν αστείο, επειδή απλά έτυχε και πέτυχε, επειδή ασχολούνται με τη φωτογραφία ή επειδή εν είσιεν κάποιον άλλον να τους την τραβήσει. Ούτε μιλώ για διάσημους που το κάνουν για εμπορικούς λόγους ή από ανάγκη να δείξουν τον πραγματικό τους απλό εαυτό προς τα έξω επιτέλους. Μιλώ για άτομα που πάσχουν από σελφίτιδα, φωτογραφίζουν τη φάτσα τους 5-6 φορές την ημέρα ή νιώθουν την αναγκη όπου πάνε να αυτοφωτογραφίζονται και να κοινοποιούν τις αυτοφωτογραφίες τους κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα, κάθε 8 ώρες.

- Selfie μου, έντα που λαλείς; Εν μου απάντησες! Να φκάλουμε τζιαι μεις selfie; Θέλεις να αυτοφωτογραφίσουμε τον κώλο μας τζιαι να κοινοποιήσουμε τη φωτογραφία; Να κάνουμε τη δική μας μόδα, το δικό μας trend, τη δική μας τάση, το δικό μας φαινόμενο!
- Όι εν αντροπή! Να βάλουμεν άλλους αυτόκωλους.
- Πώωωω ρε selfie, θα γίνει του κώλου μιλάμε! Και θα το ονομάσουμε Πώ-πω Selfie στα Ελληνικά και Back Selfie στα κοινά διεθνή.

Α ρε selfie, τζιαι έσιει τριόλια ο κώλος σου !


.....κοινώς : του κώλου!

6 comments:

Anonymous said...

χαχαχα τέλεια. btw το selfie θεωρείται παλιό πλέον. Εβγήcheck this out!
http://elitedaily.com/humor/google-introduces-shelfie-sharable-selfie-gmail-background-photos/

ωραίος back selfie btw:)))

Triolouin said...

Χε! Είμαι πίσω που τον κόσμο! :-)

kaisi said...

αααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα κλαίω!!!!!!!!!!!!!!!

Ειδικά το "Έκαμνέ μου εντύπωση θέμας που πάντα εφαίνετουν τζιαι μια κουτάλα να ξωμακρύζει έτσι να αχνοφαίνεται στην απέραντη θέα .... του υπνοδωματίου κάποιας ξώβυζης γκόμενας ή κάποιου φτείρη κορμαλιά πασαλημμένου με ελαιόλαδο που τη κουζίνα της μάνας του" έφυρεν με!!!

Triolouin said...

Έτσι να γελάς Καισούδιν μου! Ε,αφού εν αλήθκειες τα γέριμα!

Sike said...

hahahah aresen mou to "ουάλας", lol

πάντα είχα απορία γιατί εν έμπαινε ποττέ κανένας στον κόπο να χώσει την ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ ή το μπάνιο που πίσω!! ο_Ο

Triolouin said...

:-) Ουάλας ένναιν; χ