Thursday 7 April 2016

Λαλαλαλαλαλαλαλα

Μα περιπαίζεις με; Σαφώς τζιαι παίζει ρόλο ο ΤΡΟΠΟΣ που λαλούμεν κάποια πράματα!
Γίνεται να μου λαλείς ότι εν η ουσία που μετρά τζιαι όι η λεπτομέρεια επί του θέματος του ιδίου;
Να σου εξηγήσω φίλτατε που επιμένεις τζιαι εν πειράζει αν το θεωρείς πρόβλημα του αιδίου!

Εν θέλω να σου το παίξω κυρία ξερόλα. Θα βασιστώ σε σεμινάρια Marketing, Building Relationship with the Media, Human Resource Manegment, Behavioral Psychology, Systemic Psychotherapy, Business, Sales και κουλουπού. Πλας και ο υποκειμενικός παράγοντας, σαν Τριολούιν, τζι'αν σ'αρέσκει, εν τζιαι μπορούμε να συμφωνούμε με ούλλους σε ούλλα, ένναιν;


Ξεκινώ: 
Σαφώς τζιαι παίζει ρόλο τζιαι το τί θέλουμε να πούμε, δεν το ακυρώνω τούτο. Πιχι αν θέλεις να πεις κάποιας μες τα μούτρα: "Είσαι πουτάνα", όπως τζιαι αν της το πεις, είτε χαριτωμένα, είτε στα ίshια, είτε θυμωμένα, το νόημα εννάν το ίδιο. Εν θα ακουστεί ένιχαου ωραίο! Και δεν εννοώ να το πείς στη γάτα σου ή στη σκύλα σου.
Τωρά δοκίμας τη λέξη "συγγνώμη", αν σε αφήνει ο εγωισμός σου. Σαφώς εννα ακουστεί πιο ειλικρινές ή έστω σαν να το εννοείς - αμα το πεις ήρεμα, σοβαρά, πειστικά ή έστω χαριτολογώντας. Αν το πεις θυμωμένα, μες τες παουρκές, χαμηλόφωνα που μόνο εσύ το άκουσες ή ειρωνικά,  εν δαμέ που ταιρκάζει το "μισό shιέσιμο". Θέλεις να παίξουμε τζιαι με άλλες λέξεις, για να δεις ότι κάποτε παίζει ρόλο τζιαι ο τρόπος που λαλούμε κάποια πράματα; Δοκίμας τες λέξεις/φράσεις: "Αγαπώ σε", "Πιστεύκω σε", "Σταμάτα", "Ενοχλείς με", "Σιώπα", "Θα σου κλάσω", "Πεινώ", "Θέλω", "Μπορείς να με εξυπηρετήσεις; ", "Συμπαθώ σε", "Εν λαλώ ψέματα", "Ναί", "Όι" .... τζιαι πε τες με διάφορους τρόπους, με ποικιλίαν, σαν την πίττα με τα σουβλάκια. Τί διαπιστώνεις; Εκτός αν είσαι psychopath ή αντιμετωπίζεις κάποια άλλη δυσκολία (κάποιο κλινικό σύνδρομο ας πούμε), που συνεπάγεται πως οι λέξεις παίρνουν την απόλυτη σημασία που έχουν και μετρά μόνο η ουσία, σε συνδιασμό με την έλλειψη εμπάθειας και δυσκολίας αναγνώρισης των δικών σου συναισθημάτων ή των άλλων: εν υπάρχει λόγος να συζητούμε!

Και συνεχίζω:
Μπορείς να παίξεις το ίδιο παιχνίδι κοιτώντας τη φάτσα σου ή ολόκληρη την κορμοστασιά σου σε έναν καθρέφτη. Εαν δεν δείς μόνο τον μαλάκα με τα χίλια πρόσωπα, ίσως να διαπιστώσεις πως παίζει ρόλο τζιαι η γλώσσα του σώματος καθώς λαλούμε κάτι, μαζί με τον τρόπο που το λαλούμε! Οι γκριμάτσες, η στάση του σώματος, τυγχόν χειρονιμίες ...
Επίσης, είμαστε άνθρωποι, κάποτε εννα πούμε κάτι θυμωμένα, πίκρικα ή καjιασμένα. Σε έτσι περιπτώσεις, πίστεψέ με εν θα πιάσεις μόνο την ουσία του λόγου, αλλά τζιαι την αντίδραση του άλλου, το πώς δείχνει τζιείνα που νιώθει με τζιείνα που λαλεί τζιαι με τον τρόπο που τα λαλεί!

Τζιαι πολλολοώ - κοινώς μακρυγορώ:
Ο τρόπος παίζει ρόλο σε πολλά άλλα πράματα. Να σου εξηγήσω: Ο τρόπος που τζιοιμάσαι. Σίουρα τζιοιμάσαι, αλλά αν δεν προσέξεις τον τρόπο που τζιοιμάσαι εννα πιαστείς, εννα ζαοζηνιshιάσεις, πολλά πιθανόν να μεν τζιοιμάσαι καλά. Έναιν αρκετό να τζιοιμάσαι ένναιν; Θέλεις να τζιοιμάσαι καλά.
Ο τρόπος που χωρίζεις: Σίουρα εννα χωρίσεις κάποτε, εννάν επώδυνο ένιχαου, αλλά άλλο να χωρίσεις με ξύλο, με αστυνομίες, με δικαστήρια -  άλλο να χωρίσεις με απλά φωνές, δράματα τζιαι ιστορίες - τζιαι άλλο να χωρίσεις ήρεμα τζιαι με σεβασμό.
Άλλο να πεθάνεις στον ύπνο σου τζιαι άλλο να πεθάνεις αργά τζιαι βασανιστικά. Ή σκέφτου το σαν τα καρτούνς: άλλο να περιμένεις να πεθάνεις τζιαι άλλο να ππέσει ένα πιάνο πάνω στην κκελλέ σου τζιαι να σε σπουρτήσει ολόκληρον.
Άλλον να shιέζεις εύκολα ρε παιδί μου, τζιαι άλλο να σφίγγεσαι τζιαι να φοάσαι τες αιμορρόειδές σου!
Σκέφτου να είσαι δάσκαλος / καθηγητής. Άλλο να παραδίδεις μάθημα παπαγαλία ή να κάθεσαι τζιαι να τα ξhιείς τζιαι να λαλείς ότι διδάσκεις τζιαι άλλο να παραδίδεις καλό μάθημα τζιαι να μεταφέρεις γνώση πραγματικά!
Άλλο να σε φιλά κάποιος όπως σου αρέσκει τζιαι άλλο να σε φιλά γεμάτο σάλια σαν τον Great Dane τζιαι να μπιεί την γλώσσα του τζιαι μες τα ρουθούνια σου!
Κάποιος τραγουδά! Άλλο να τραγουδά καλλίφωνα τζιαι σωστά τζιαι να σ'αρέσκει να τον ακούεις, τζιαι άλλο να αγκανίζει σαν τον γάρο τζιαι να γυρεύκεις ωτοασπίδες τζιαι να μεν έshιεις!
Άλλο να γεννήσεις εύκολα ή έστω στα αναμενόμενα πλαίσια τζιαι άλλο να γεννήσεις με shίλια προβλήματα. Σίουρα εννα γεννήσεις, εν τζιαι τίθεται θέμα. Τζιαι αν συνεχίσω, εννα γεννήσω εγώ τωρά, δαμέ!

Δέχουμαι την ουσία σου, δέχτου τζιαι 'συ την παρ-ουσία μου τζιαι πάμε πάτσι!
Για μένα τζιαι θέλω να πιστεύκω τζιαι για πολλούς άλλους, παίζει ρόλο τζιαι το τί λαλούμε, τζιαι το πώς το λαλούμεν. Λαλήστερα εν γίνεται!

Τραουδούιν;
5 comments:

Beatrix Kiddo said...

ωραίο κείμενο :)

κι αν είσαι σαν εμένα, που κρύφκεις την αλήθεια στα λεγόμενα σου, τότε με ένα πονο


αν ήταν αστείο, τότε κράτα την ευχή για το μέλλον

Triolouin said...

πολύ ωραίο, ποιητικό! :)

Anonymous said...

Διαφωνω μονο σε ενα σημειο.Δεν υπαρχουν χυδαιες λεξεις υπαρχουν χυδαιοι ανθρωποι.Μια λεξη αν την πεις στο καταλληλο πλαισιο (ακομα και την λεξη πουτανα) με το αναλογο υφος τοτε ναι μπορει να αλλαξει μεχρι κ σημασια.π.χ του μωρου μου (βλ σκυλο μου φωναζω της μωρη πουτανιτσα και ως τωρα εν επαρεξηγηθηκε:)) σοβαρα μπορει να το καμω ομως και σε φικρς χαριτολογωντας

Αμυ

Disciple said...

Τριολούιν, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

φυσικά έσιει σημασία τζιαι κάμνει διαφορά το πως συμπεριφέρεσαι. οι λεπτομέρειες μετρούν.
έσιει όμως τζιαι κάποιους αθρώπους που είτε δυσκολεύουνται είτε εν ηξέρουν πως να εκφραστούν με χμμμ..ας το πούμεν ποικιλία. Εν λίο "ουγκ" στο πως επικοινωνούν. Εν σημαίνει ότι εν εννούν με καλό τρόπο όσα λαλούν. απλώς εν κοινωνικά ανάπηροι:) ή για να το πω politically correct: socially differently able χεχε

Triolouin said...

Άμυ: Έφυρες με πάλε! Εντάξει τζιαι 'γω της σκύλας μου τις έλεγα διάφορα, και της χελώνας μου "ππουshλαμά" γιατί δεν ήθελε να πηδήξει και πήδαγε ασύστολα το modem που ήταν χαμέ! Είδες, τα ζώα δεν παρεξηγούν! Νομίζω στους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε και το τί λέμε και το πώς το λέμε.

Δεσποσύνη: Ι couldn't agree more!