Tuesday 12 April 2011

Κλάσε, χέσε, σκούπισε



Σ'ενοχλούν πολλά πράγματα, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά κακό είναι. Γιατί απλούστατα βγήκες από τον μικρόκοσμό σου. Εκεί που κλείστηκες στο σπίτι, στο καινούριο σου διαμέρισμα, στη δουλειά σου, στα μαγαζιά, στις καφετέριες και στα ξενυκτάδικα, εκεί που πίστεψες πως η οικονομική κρίση ήταν ό,τι χειρότερο σε βρήκε και εκεί που άρχισες να πιστεύεις πραγματικά πως ο Ερμής, ο Άρης - whatever-έκατσε ανάδρομα και τους τρέλλανε όλους, συνειδητοποιείς ό,τι τα χειρότερα είναι αλλού. Και πως όλα αυτά που άρχισαν να σε ενοχλούν ξανά, με την επαφή σου με τον έξω κόσμο, θα ήταν απάνθρωπο να μην!

Σ'ενοχλούν τα "θα" των πολιτικών, που εις τον αιώνα τον άπαντα γεμίζουν τον κόσμο με ψευδείς υποσχέσεις, κυρίως όταν πλησιάζουν εκλογές. Σ'ενοχλεί ακόμα περισσότερο που πρέπει να ξυπνήσεις να πας να ψηφίσεις και δεν ξέρεις ποιον και γιατί.

Σ'ενοχλεί η κομπλεξική σκέψη ατόμων γύρω σου και ο αρρωστημένος τους εγωισμός, που βλέπουν την πάρτη τους και μόνο. Σ'ενοχλεί, που οι περισσότεροι γύρω σου ζουν στην κοσμάρα τους, φτιαγμένη κατα προτίμησιν από γυαλί, και απλά νοιάζονται για το τί θα φορέσουν, πού θα πάνε το βράδυ Σαββάτου, τί θα φάνε και ποιον, να συγυρίσουν το σπίτι, να πάνε δουλειά, να βγάλουν εις πέρας μικροδουλειές και ανησυχούν για πράγματα που φαντάζουν υπερφυσικά, σπαταλώντας άδικα φαιά ουσία. Λες και τα δικά τους προβλήματα είναι τα χειρότερα του κόσμου. Αλλά Αυτοί δεν είναι ο κόσμος αλλά οι (Ε) αυτοί, οέο.

Σ'ενοχλεί όταν οι φίλοι σου αλλάζουν ξαφνικά και χάνονται σταδιακά ή και απότομα από πραγματικά κοντά σου και δεν καταλάβεις πώς, πότε και γιατί, όταν εσύ ζείς τα ρόδινα όνειρά σου. Και απλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι το τίποτα!

Σ'ενοχλεί ο μαλάκας που με την νίκη της ομάδας του κάνει οκταράκια ξανά και ξανά στα φανάρια κεντρικής λεωφόρου με υπερβολική ταχύτητα, αγνοώντας την ύπαρξη άλλων αυτοκινήτων και πεζών στο δρόμο, γιατί σήμερα ο δρόμος του ανήκει. Μετά, όλοι θυμούνται πως η ταχύτητα σκοτώνει.

Σ'ενοχλεί το ψέμα και οι βλακώδεις δικαιολογίες των άλλων, ενώ μπορούσαν απλά να σου πούν την αλήθεια.

Σ'ενοχλεί που είσαι έξω με την παρέα σου και όταν θα έρθει η ώρα να σε συστήσει ένα αρσενικό σε ένα θυληκό άλλης αγέλης, ξινίζει υπεροπτικά, λέει τάχα "χαίρω πολύ", ενώ η χειραψία της ήταν σαν το ακαύλωτο πουλί. Όπως και το killer look που παίρνεις από τις άλλες bitches με το έμπα σου σε ένα χώρο, ισοδύναμο με το : 'You are too pretty, you have to die', γιατί ασχολούνται και βλέπουν πράγματα που εσύ αγνοείς-ευτυχώς- αλλά με την επιμονή και την υπερβολική τους διακριτικότητα, αρχίζεις να νιώθεις άβολα και διερωτάσαι αν είναι εκεί κανένας πρώην ή αν η αλλεργία στα μάτια από τον άνεμο και την σκόνη είναι κολλητική.

Σ'ενοχλεί η ύπαρξη του facebook που έχεις κι εσύ, γιατί αντιλαμβάνεσαι επί μακράν ό,τι κάποιοι επινόησαν και κατασκεύασαν ένα διαδικτυακό φατσοβιβλίο επι κέρδος εις βάρος σου και αυτόματα γίνεσαι κι εσύ ένας αριθμός στους αμέτρητους φακέλλους. Περισσότερο επί κοντώ, σε ενοχλεί όταν σε μπλοκάρουν εχθροί που ήταν πρώην φίλοι σου ή σε διαγράφουν οι φίλοι των πρώην φίλων σου ή γκόμενων σου ή και που κάποιοι φτιάχνουν τα settings τους, γιατι δεν γουστάρουν να βλέπεις τίποτα άλλο παραμόνο τη φάτσα τους και τις σπουδές τους, ασχέτως εάν αυτοί σε κάλεσαν πρώτοι για φατσοφιλίες. Και το βλακοφατσοβιβλίο, γίνεται απλά ένα μέσο διαπλικτισμού, έχθρας, κουτσομπολιού και βραχυκυκλωμένης μαλακίας. Αλήθεια, αν η μαλακία πολλών βολταρικών μπάζει νερά, βραχυκυκλώνεται. Μην το δοκιμάσετε!

Εκεί που σε ενοχλούσαν στην τηλεόραση σκηνές πείνας και αθλιότητες από τα μαυράκια της Αφρικής, τώρα σ'ενοχλεί να βλέπεις τσουνάμι, σεισμούς, ραδιενέργειες και ταλαίπωρους σχιζομάτιδες, επειδή σε κάνουν να νιώθεις άβολα για τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Σ'ενοχλούν πολλά πράγματα τελικά, κι εσένα κι εμένα και καλά κάνεις και καλά κάνω! Αφού τελειώσαμε, τραβάμε τώρα το καζανάκι και ανοίγουμε το παράθυρο, γιατί η δυσοσμία δεν φεύγει μόνο με το σκούπισμα. Και δες το και αλλιώς! Μια καινούρια μέρα ξεκινά έξω από τον μικρόκοσμό μας και αν "η Ζωή τα'χει μ'άλλον", η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! New day is rising every single day.....................

9 comments:

Νηπενθές said...

κάποτε σκέφτηκα κατάντισα μισάνθρωπος με τούτες ούλες τις 'ενοχλείσεις'..
ότι εν σου αρέσκει αποφεύγεις το ή προσπαθείς να το αλλάξεις αλλιώς κρύφεις να περάσουμε.. το ζήτημα έννεν να ισιώσεις τον κόσμο ούλο αλλά να συνεχίσεις να περπατάς στον δρόμο το δικό σου τζιαι εσύ τουλάχιστο να προσπαθείς να βελτιώνεσαι μεσά που την σαρίδα και σαπίλλα.. με φτηνή κολώνια που κρύβει την δυσοσμία..

astronaftis said...

!!!

Triolouin said...

Νηπενθές: Τζιαι η ακριβή κολώνια κρύβει την δυσοσμία.....Για τα άλλα που λές ζώ και αγωνίζομαι. Α! Και δεν ξεχνώ!

Αστροναύτη: Στο φεγγάρι με τον νόμο της βαρύτητας εκεί don't do it! :-)

Καλή σας μέρα!

ιων σκεπτικός said...

Ο,τι δεν σου αρέσκει προσπαθείς να το αλλάξεις. Δεν παραιτείσαι ποτέ. Αμα δεν σε ευχαριστεί κάτι μην το κάμεις για να ευχαριστήσεις άλλους, όμως υπάρχουν και δυσάρεστες καταστάσεις που για να αλλάξουν θέλουν λίγον κούντημαν από όλους μας. Ναι, ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη. Αν ενεργούσαμε όλοι σαν να εξαρτώταν κάτι μόνο από εμάς, τότε θα ήταν καλύτερα. ΄Αμα λέμε όλοι, δεν με κόφτει, ας το δουν οι άλλοι, τότε ο βάλτος γύρω μας γίνεται βαθύτερος.

Triolouin said...

Agree! :-)

Ουφ! said...

"New day is rising every single day"


...so true!

EaglEye said...

xairetw ki egw! pragmati an den traviseis to kazanaki s osa se enoxloun to pio pithanon einai oti tha pnigeis sto skaton!!! opotan afou mia zwi exoume xeston tziai tzeinon pou se grafei tziai ton kathe asxeto pou paei na se ekmetalleftei!!!!tz an tous paei as travisoun tziai tzeinoi to kazanaki tous:)

Triolouin said...

Γειά σου και χαρά σου EaglEye , καλως όρισες στα λειμέρια μας! Εν καλά που λαλείς, θέκιου για τα καλά σου λόγια.

Triolouin said...

@ Ουφ! So, but so true! Oύφφου!