Tuesday 3 March 2015

Κατα τ'άλλα καλά

Βλέπω τους περαστικούς στο δρόμο. Θκυό μιtchιοί πελλαρίζουν στο πεζοδρόμιο έξω που ένα σχολείο, μάλλον ετελειώσαν που τα ιδιαίτερά τους. Ο δίπλα στο αυτοκίνητο θωρεί με συνέχεια χύμα. Χαμογελά μου. Κάμνω ότι εν θωρώ. Ξαναχαμογελά μου, χαμογελώ πίσω. Πράσινο φίλε. Shιαιρετά με. Εν shιαιρετώ, αλλά shιαίρουμαι. Ελαττώνω τζιαι σταματώ. Παίζει πουρούν η πισινή καριόλα. Αγνοώ την, πάει να προσπεράσει τζιαι παλλουκώνει τα. Αφήνω έναν παππού να περάσει με τα ψώνια του, εν εκαλοθώρεν, ούτε εκαλοπαρπάταν. Γυρίζει πανικόβλητη τζιαι χαμογελά μου. Χαμογελώ της πίσω. Ο παππούς έρκεται στο παράθυρο τζιαι βάλλει μου ευτζιές. Γυρίζει τζιαι καυλιάζει την από πίσω! Κατεβαίνω στο περίπτερο, πειράζει με ο περιπτεράς τζιαι γελούμε. Τζιερνά με ένα κρουασάν. Εν μ'αρέσκει, αλλά ευχαριστώ τον. Στο βιβλιοπωλείο η ξένη πωλήτρια πιάνει μου τη λίστα που τα shιέρκα τζιαι βρίσκει
μου ό,τι θέλω, πριν να της πώ κιχ. Πιάνει με τζιαι κουβέντα. Πρέπει να φαίνουμαι πολλά κρίμα ή κάτι έshιει η μέρα. Εν τόσο ωραία η φυσική διάδραση με τον κόσμο........ Ναί, κάποιες φορές!
Μια κοπέλλα με μακριά μαλλιά περπατά τζιαι ο αέρας παίρνει της τα μαλλιά. Εν όπως τες ταινίες ή διαφήμιση shampoo. Ένας κορμαλιάς βουρά χωρίς φανέλλα, he is joking! Κάτι γερούθκια κάθουνται στον καφενέ, γελούν, μιλούν τζιαι θωρούν τα αυτοκίνητα. Shιαιρετούν με. Shιαιρετώ πίσω. Θέλω να κάτσω με τα γερούθκια, έκαμνα το στο χωρκό που εμείνισκα τότες.
Εφκύκεν ο ήλιος α;  Σιγά τον shιειμώναν που μας έκαμεν! Έζησα τζιαι πιο shιειμώνες. Αρέσκει μου ο shιειμώνας! Αρέσκει μου να εν κρυάδα, να κάθομαι στο τζάκι (αν υπάρχει - κάμνει μου τζιαι η σόπα), με κρασί τζιαι να βρέshιει. Να απλώθω σαν το λέshι στον καναπέ με την πατανία μου, να γουρουνιάζω με shιοκολάτες τζιαι shιοκολάτες τζιαι να θωρώ ταινίες τζιαι σειρές. Αρέσκει μου να βρέshιει, αλλά να μεν οδηγώ. Πάντα πεθυμώ παγωτό τον shιειμώνα. Πάντα έshιει το ψυγείο. Ψευτοτρώω, αλλά εν το απολαμβάνω, γιατί φακκά η μασέλλα μου. Εν πεθυμώ το καλοτζιαίριν, γιατί ξέρω εννα έρτει. Αρέσκει μου τζιαι το καλοτζιαίριν! Μπαίνω σε άλλο mode, πιο χαλαρό, πιο αεράτο. Η διάθεσή μου εν πάει με τον τζιαιρό, έτσι τζι' αλλιώς. Το καλοτζιαίριν αρέσκει μου παραπάνω όμως άμαν είμαι διακοπές. Η δημιουργικότητα μου υπάρχει μόνο το φθινόπωρο σε κορύφωση οργασμού, το shιειμώνα αγκαστρώνουμαι τζιαι το καλοτζιαίριν γεννώ ιδέες. Την άνοιξη, εν μου κάμνει κούκου. Νευριάζει με η άνοιξη. Οκ, αρέσκει μου τζιαι ο ήλιος τζιαι θωρείς πράσινο παντού, εν τζιαιρός ζευκαρώματος για ούλλα τα ζώα, στρινιάζω τζιαι 'γώ κατι τοις παραπάνω, αλλά εν η περίοδος που εύχομαι να περάσει όσο πιο γλήορα γίνεται. Οι κάττοι της γειτονιάς εν διούν παμόν. Ο shύλλος της φίλης μου με πουτσοσόρισε με απόπειρα βιασμού του ποθκιού μου. Καλή η σκυλλίσια ζωή! Είμαι άθρωπος όμως μαλακοκύνε.
Οι κόποι μου σε ούλλα σχεδόν, ανθίζουν στη χειρότερη εποχή μου. Eίshεν τζιαι μια σειρά κάποτε,  οι 4 εποχές, κάποιου παπαγαμιάτη. Άρεσκεν μου τότε, εθωρούσα την. Ένταλως αλλάσσουν οι τζιαιροί;
Αρέσκει μου να παίζουμε μουσική με την παρέα. Θυμούμαι παλιά επαγγελματικά μεγαλεία. Όποιος λειτουργεί πολλές εκκληshιές, της μιας γελά της. Ποιας μιας; Πιστεύκω τη μουσική έshιεις την πάντα μέσα σου, εν για σένα, εν της παρέας. Ένναιν ανάγκη ναν ούλλων, ούτε να τη διδάσκεις, εκτός αν μπορείς.
Εξεκόλλησα  που παλιά φαντάσματα, εσταμάτησα να γυρεύκω απαντήσεις για αναπάντητα ερωτήματα, προ πολλού. Απλά τωρά το συνειδητοποίησα. Αρέσκει μου η φυσική εξέλιξη των πραμάτων ...... Ναί, πάντα!
Αρέσκει μου η μουσική μου. Old classic rocks, alternative rock: hard, very hard, grunge, fusion, indie, psychendelic, metal, very metal, blues, jazz, reggae, ethnic, κλασσική και μοντέρνα κλασσική, διάφορα, ανάλογα με τη διάθεση τζιαι την καύλα. Εννα ακoύσω τζιαι κάποιες 80'λλες τζιαι εννα είμαι ίshια πάνω, παραδέχουμαι εν είμαι τόσο dark όσο ακούουμαι. Ακούω τζιαι ρεμπέττικα τζιαι παραδοσιακά, κρητικά, κυπριακά, ακούω τζιαι pop rock χιτάκια, εξτασιάζομαι με Michael Jacson τζιαι άμα είμαι έξω, επίσης είμαι ίshια πάνω με τραούθκια που εν ακούω στη φυσική μου καθημερινότητα, πι χι Παντελίδη. Αρέσκουν μου τζιαι τα σκυλλέ, κάμνω χάζι τζιαι διασκεδάζω δια ταύτα. Τούτη είμαι, εν θα αλλάξω, παραδέχουμαί το, εν κολλώ στες ταπέλλες σας.
Εσυνειδητοποίησα επίσης πως Rock is Dead dude. Eν το εδέχουμουν για πολλύν τζιαιρό, εσυνειδητοποίησά το τζιαι τούτο. Μηρυκασμός των παλιών ακουσμάτων τζιαι φτάνεις στη φάση που βαρκέσαι τα παλιά, που τα άκουες στην κατάθλιψη των 15 τζιαι σε ούλλην τη φοιτητική ζωή. Οι τζιαιροί αλλάσσουν Τριολούιν, μετά που 30,40,50 χρόνια (αν ηζιείς), εννα εμφανιστούν τζι'άλλα είδη μουσικής ή ένα καλό recycle των παλιών, που ήδη γίνεται, χαλόου;
Τζιαι εμεγάλωσα τζι'άλλον, σαν ένας καλός Υδροχόος που χρόνο με τον χρόνο καρτερά το άχυτο ύδωρ, για να μεν φοάται να το κουβαλά. Εφάνηκεν η πρώτη μου ρυτίδα. Δεν βαριέσαι, καιρός ήταν, πάντα εμιtchόδειχνα τζιαι ενευρίαζα τζιαι για τούτο τες υπόλοιπες bitches. Αρρώστησα στην άνοιξή σας. Γίνεται; Δεν ταιρίαζουμε σου λέω, τόσο αντικειμενικά sτο λέω! Πυρετός τα Σαββατόβραδα! Αν σου πω εθωρούσα πράσινα αθρωπούθκια τζιαι πως εσηκώθηκα να πάω τουαλέττα τζιαι εχάθηκα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι, τί θα σκεφτείς για μένα; Πρέπει να μειώσω το κάπνισμα. Εν μ'αρέσκει η άνοιξη.....
Κατα τ'άλλα: Καλά!


26 comments:

νηπενθές said...

δεν ήταν να αφήκω σχόλιο, θκεβάζω σε άμαν κάτσω αλλά σπάνια έχω να πω κάτι. το τι περιγράφεις μπορούσα κάλλιστα να το έγραφα τζιαι εγώ τζιαι τζιαμέ που νομίζεις ότι μόνος σου τα σκέφτεσαι τελικά έσιει τζιαλόυς σαν έσενα που σκέφτουντε έτσι τζιαι ζουν σε τούτους τους συνιρμούς τζιαι φάσεις ζωής. anyways χρόνια σου πολλά για τα πρόσφατα γενέθλια τζιαι το ροκ ποττέ εν επέθανεν dude!\../

Ina said...

Μου αρέσουν όλες οι εποχές του χρόνου, ακόμα και αυτές που είναι τόσο σύντομες που ώσπου να έρθουν τελειώνουν.

Χρόνια πολλά Τριολούδιν και κυρίως καλά. Κάθε χρόνος να σε βρίσκει με τούτη την στάση που περιγράφεις σε τούτη την ανάρτηση.

(Είσαι Υδροχόος, ε; Ψιλοφαίνεται από το μπλογκ)

Triolouin said...

Νηπενθή/ές: Γιατί σνομπάρεις μας τζιαι σπάνια έχεις να πεις κάτι; Όπως τζιαι να έshιει ευχαριστώ για την τιμή και τις ευχές. Εξήγα μου γιατί το ροκ εν επέθανε, θέλω στοιχεία. Όι, να το αναλύσουμε, γιατί επήρεν μου δεκαετίες να φτάσω σε τούτο το συμπέρασαμα!

Triolouin said...

Γειά σου Ινάκι. Ευχαριστώ, να 'σαι καλά! Μπορεί και να σου έλεγα το ίδιο αν δεν αρρωστούσα, χα! Πώθεν φαίνεται το ζώον μου που το blog;;;

Unknown said...

Συμφωνώ και εγώ με Νηπενθές τριολούι μου! Το ρόκ δεν πεθαίνει γιατί ύπηρξαν όλοι αυτοί οι θρύλοι που το υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα! Απλά δεν υπάρχουν 'νεα' κομμάτια ρόκ! Η ρόκ που αγαπήσαμε έμεινε μέχρι εκει σε αυτούς, όλα αυτά που υπάρχουν σήμερα εν άλλο είδος που ίσως έχει βάση την ροκ μουσική ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Τωρά αν θα 'δεχτείς' ποτέ την ορολογία ροκ για τα νέα δεδομένα εν άλλου παπά ευαγγέλιο. Τα φιλιά μου τριολάρα μου!! αα τζαι μια χάρα εν η άνοιξη, λαλεί τζαι ο Πανίκκος καλές αλεργίες!!!

Moonlight said...

Κάποια περνά περίοδο γυρίλλας!!!!!

Εν θα μπω σε λεπτομέρειες ΠΑΛΕ αλλά ζω για το καλοκαίρι. Είμαι ποτζείνους τους καημένους τoυς ανθρώπους που περιμένουν πώς και πώς μια εποχή και μόνο, τζαι ξέρουν ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν αλλού.

Oh well... περαστικά σου σύντομα εύχομαι!

Anonymous said...

Μαμαγαμιάτης εν πιο σωστό. Ο Χριστόφορος σταμπάρει μιλφόνια εδώ και μια 15ετία.

Και χρόνια σου πολλά, ζωδιακή μου σύζευξη. Those who are about to moonwalk, salute you.


νηπενθές said...

το νηπενθές(ουδέτερο). Ε εν όπως νοιώθεις για το ροκ. Το ροκ απλά εμεταλλακτικε τζια ονομάζετε τωρά ίντι ροκ, αλτερνατιβ ροκ (τζιαι έσιει καλή μουσική τωρά βλεπε Hozier). Αλλά τζιαι τα παλιά κομμάτια δεν επάψαν ποττέ να εν εκτός χρόνου. Οι ροκκάες δεν θα σταματίσουν ποττέ να τους αρέσκει η ροκ. τοπ 10 μπεστ σελλερς φετος είσιεν μέσα AC/DC, pink floyd etc. Τωρά αν μιλάς για την φιλοσφία του ροκ - του επαναστάτη - του μακρημάλλη - του δημιουργού.. εε απλά μινίσκει σπίτι του γιατι αν φκει έξω εν να τριχομαλλίσει το γεννιν των hipster.

Triolouin said...

ΤΟ νηπενθές αγαπημένο:"Rock is deader than dead. Shock is all in your head", που λαλεί τζιαι ο Μάνσον. Εν είπα εν υπάρχει, με τζιείνο ζώ. Ήταν ένα είδος μουσικής, το οποίο εσταμάτησε πλέον, εννοώ να βγαίνει κάτι καινούριο τζιείνου του επιπέδου που έγραψεν ιστορία τζιαι υπάρχει για πάντα. Τα τωρασινά, εν που τα παλιά που εγίναν, η βάση τους εν τα παλιά. Εν υπάρχει παρθενογένεση κάποιου καινούριου είδος ροκ ή έστω κομμαθκιού που εννα μείνει, όπως εμείναν τα κομμάθκια του Μόρισον, του Χέντριξ, των ΑCDC,Led Zeppeling,Pink Floyed,Black Sabbath κλπ. Ακόμα τζιαι οι Metalica επαραδεκτήκαν το, εφτάσαν τζιαμέ που εφτάσαν τζιαι επαρετήσαν. Guns n Roses,Aerosmith,Whitesnake.... Υπάρχουν αξιόλογοι καινούριοι καλλιτέχνες, αλλά έναιν κάτι καινούριο, αυτό θέλω να πω. Δεν σημαίνει δεν είναι καλοί, είναι τέλειοι, απλά συνεχίζουν την παλιά σχολή και φιλοσοφία, με καινούρια ερεθίσματα (alternative). Εν ηξέρω πως να σου εξηγήσω ακριβώς τον τρόπο σκέψης μου, τζιαι μένα επήρεν μου χρόνια να δεκτώ έτσι πράμα, δεκαετίες. Έθελα να σου εξηγήσω όμως :-)

Triolouin said...

Μικα μου: Αυτό έθελα να πω, με συμπλήρωσες. Φιλιά πολλά, αλλά εν με πείθεις για την άνοιξη ... φέτος!

Moonlight: ΠΟΙΑ;;; Σ'ευχαριστώ, μου το εύχομαι επίσης. Εννα έρτει σύντομα το καλοτζιαίριν, περιμένω το πως τζιαι πως τζιαι γω.....ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ!

Υδροχόε της ζωής μου: Άφηκα σε τελευταίον ... τζιαι καλλύττερον! Τα ίδια σκ... μυαλά κουβαλούμεν! Εν λλίο creepy που την μιαν, που την άλλην: φυσκική εξέλιξη! Να ζήσουμε καλό, να μας shιαίρουνται ούλλοι δαμέσα τζιαι πόξω! Φτού μας! Ένυψα σε; Εν για να μεν σε πιάνει το μάτιν!

νηπενθές said...

Neil Young - My My, Hey Hey

Rock and roll can never die
there's more to the picture
than meets the eye

https://www.youtube.com/watch?v=cawk2cMTnGo

Anonymous said...

ma p en to sxolio m!?:-(

Triolouin said...

:-) εννα με πείσεις τζιαι μετά αν ξαναδιαπιστώσω αυτήν μου τη διαπίστωση θα σε έβρω να μου τραουδάς, λαλώ σου το!

Ά μου: Ποιο σχόλιο; Ότι μου παίζεις χορεύκω. Μάλλον ππουshκιές του blogger

back2flat said...

Χρόνια Πολλά ;-)

Beatrix Kiddo said...

έχω τόσα να σου απαντήσω, που εχάθηκα

πάντως το 4 ήταν ωραίο

Anonymous said...

Απάντησα σου ποτζιέι στο δικό μου... Μέχρι τζιαι Νταλάρα σου έβαλα το όλα καλά και όλα ωραία. pOyshτοβλογγερ και κάμνει και άλλη μαλακία τωρά τελευταία

BareFoodGeorge said...

I see green people too! ;)

Triolouin said...

Φέκκιου my Back2flat μου, αν τζιαι επεράσαν.

BareFoodGeorge:You see dead people too? :-) Glad I'm not the only one!Γιατί πράσινο όμως λαλείς;

Βεατρίξ:Είδες τον παππού;

Άμυ: Μπαίνω να δω. Όλα καλά αααα... όλα καλά θα μας πάνε: Το Σάκης!

BarefoodGeorge said...

@Triolouin είπες. " Πυρετός τα Σαββατόβραδα! Αν σου πώ εθωρούσα πράσινα αθρωπούθκια τζιαι πως εσηκώθηκα να πάω τουαλέττα τζιαι εχάθηκα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι, τί θα σκεφτείς για μένα; " τζιαι είπα " θωρώ τζιαι εγώ " :)

Triolouin said...

Ναί ρε μάνα μου τζιαι γω επεκτάθηκα: θωρείς τζιαι ντετ ππίπολ; (Όπως την ταινία ... εν το έπιασες!)

Anonymous said...

Πω πω... Μπήκα να διαβάσω και ..δε τα κατάφερα! :-(
Παρόλο που έχω νύφη Κύπρια, η παρατεταμένη ακρόαση κυπρίων να μιλάνε με την τραγουδιστή φωνή με ζαλίζει. (πόσο μάλλον να τα διαβάσω και να τα αναπαράγω ο ίδιος για να τα καταλάβω) Παναθεμά με, μια περίοδο κυνηγούσα και μια Κύπρια. Σώθηκα μάλλον που δεν μου έκατσε! χαχαχα

καλημέρες!

Mia Petra said...

Καλησπέρα. Θα ήθελα να σου πω απλά, πως δεν αφήνω σχόλια στο blog σου, όχι από σνομπισμό, αλλά επειδή δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα και μπερδεύομαι. Θέλω να σε ευχαριστήσω που μου εντόπισες αυτό το αρρωστημένο blog και ευτυχώς, διότι κινήθηκα και έστειλα μέιλ στη δίωξη.. Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ :)

Triolouin said...

Isacratis: Δεν διαφέρουν πολύ από την νέα ελληνική, είναι διάλεκτος. Βάζω και Greek-english επίτειδες για να μπορείτε να τα διαβάζετε ως έχουν. Σου στέλνω ένα ντεπόν για τις ζαλάδες και θα προσπαθήσω να "καλαμαριάζω" όπου με παίρνει, για να γίνομαι ευανάγνωστη. Ένα πράγμα για τους Κύπριους: Μπορούν να μιλάνε και τις δύο διαλέκτους, οπόταν συνεννόηση υπάρχει :-)

Triolouin said...

Πέτρα: Εγώ ευχαριστώ που κινήθηκες τόσο γρήγορα, το έκανα και γω report και απλά δεν επιτρέπουν άλλα comments. Ελπίζω να το κατεβάσουν, πραγματικά ένιωσα απέχθεια και πως ζω στον Μεσαίωνα! Είναι κυπριακό μπλόγκ το δικό μου, γιαυτό είναι δύσκολο για σένα. Καλή μας μέρα....

Anonymous said...

No worries, θα προσπαθήσω πιο hard την επόμενη φορά. Πάντως κι εγώ μη νομίζεις ότι πάω καλύτερα. Η μητρική μου είναι τα Βλαχο-καλαμαριώτικα που δε καταλαβαίνεις Τζίσους Κράιστ αν τα πληκτρολογήσω όπως ακούγονται!
Καλημέρες!!! (Ε όχι και report το blog επειδή εν καταλαβαίνουμέ το!!!)

Triolouin said...

Όι (όχι), εκάμαμεν report ένα άλλο μπλογκ που έγραφε υβριστικά σχόλια για εκείνο το παιδί στα Γιάννενα και για τους γκέι. Καλημέρα ούλλη μέρα! Φιλούθκια