Tuesday 3 May 2016

Αληθινές Κυπριακές Ιστορίες: Oh baby baby, fix me one more time!



Εξήγα μου τους λόγους να θέλεις να αλλάξεις τη φύση σου..... Πέ μου τα!

Ναί φίλη μου ή φίλε μου, αν υποφέρεις για κάτι που εφκύκεν "παραφύσικον" πάνω σου, πιχι η μούττη σου εν πιο μεγάλη που του Πινόκιο, η φάτσα σου εν σαν να τζιαι εττούμπαρες με στάιερ, τα αυτιά σου εν όπως του Spock, τα βυζιά σου εκρεμμαστήκαν σαν της κατσέλλας ή είσαι καττοβύζα, ή έshιεις κάτι ρε παιδί μου τέλος πάντων πάνω σου που σε ενοχλά τζιαι φέφκεις το, σάζεις το, μιtchιανίσκεις το ή πομπάρεις το, να το καταλάβω! Τζιαι καλά κάμνεις, αν τούτο σε κάμνει να νιώθεις καλλύττερα με τον εαυτό σου! Να σου βάλω shίλλια likes, γιατί κατανοείς το "πρόβλημά σου", ενοχλά σε τζιαι παίρνεις τη γενναία απόφαση να το βελτιώσεις, έστω αν τόσα στόματα κλάννουν "μεν επεμβαίνεις στη φύση σου", "ο Θεός έτσι σε έκαμεν" και λοιπές μαλακίες. Ξέρουμε ούλλοι πολλά καλά ότι κάποτε "ο Θεός" κάμνει τζιαι λάθη, κάτι πάει πολλά Χ, κάποιο χρωματόσωμα "εππούshτεψεν" ή ήβρεν το λάθος ταίριν ή κάτι επήεν λάθος στη γέννα σου ή εν κληρονομικό, με συνέπειαν να μεν φκαίνουμεν ούλλοι κατ'εικόναν τζιαι καθ'ομοίωσιν. Στην πραγματικότηταν: ουδείς τέλειος, γαμιέται το σύμπαν ολόκληρον. Αλλά υποτίθεται εν τούτη η ομορφκιά! Κάθε ατέλεια να γίνεται το "ατού" μας, η γοητεία μας, να 'μαστε μοναδικοί τζιαι η "τελειότητα", γίνεται υποκειμενικότατη! Τούτη εν η ομορφκιά! Ελαχιστότατοι άνθρωποι εγεννηθήκαν με απόλυτα τέλειες αναλογίες τζιαι ακόμα πιο ελάχιστοι εδιατηρήσαν τες τζιαι μετέπειτα χωρίς να επενέβουν τουλάχιστον εμφανισιακά στη φύση τους με επεμβάσεις, δεχόμενοι τη φυσική κατάληξη των πραμάτων.

Επίσης εννοείται ότι κατανοώ να επέμβεις στην εμφανισιακή σου φύση για λόγους υγείας ή κατά συνέπειαν υγείας! Αν πάσχεις από την ακατανόμαστη αρρώστεια ή αλλες καταραμένες ή είχες ένα ατύχημα τζιαι άλλαξέν σε, εστέρησεν σου κάτι, αφαίρεσέν σου κάτι ή επαραμορφωσέν σε, εννοείται καλά κάμνεις, να γλυτώσεις τζιαι τον εαυτό σου τζιαι να βελτιώσεις ταυτόχρονα τζιαι την εμφάνισή σου αλλά τζιαι τες συνθήκες της ζωής σου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ καλά κάμνεις τζιαι μακάρι να παν ούλλα καλά, παραπάνω για την υγεία σου τζιαι μετά για την ψυχολογία σου. Μακάρι να μεν σου ετύχγαινεν τζιαι μακάρι να μεν τύχει σε κανέναν έτσι πράμα! Αλλά ούλλα δείχνουν θετικά, υπάρχει ανάπτυξη, μεν φοάσαι τίποτε!

Αλλά να μου βάλλεις ενέσεις μπότοξ στα shιείλη, να κάμνεις κωλομάγουλα στη φάτσα σου, να μου τεντώνεις τη μετώπα γιατί έshιεις μια γραμμούα ρυτίδες, να θέλεις να γίνεις η Nicki Minaj with your anakonda ή η Jay Lo τρομάρα σου τζιαι να 'σαι στην Κύπρο ή να μου το παίζεις Pamela Anderson με τα βυζάκια οκτακοσίων κιλών έξω λοιπόν - χωρίς να υπάρχει ουσιαστική ανάγκη: ε, έχεις μεγάλο πρόβλημα! Και δεν σε κατηγορώ καθόλου, απλά θεωρώ ότι είσαι πολλά κρίμα τζιαι εν το λαλώ ειρωνικά! Φυσικά τζιαι εν φταίεις μόνο εσύ τζιαι ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τα πράματα, φταίει τζιαι η φαλλοκρατική κοινωνία της μιζέριας, φταίει τζιαι ο υπερκαταναλωτισμός, φταίει τζιαι πως τα παραπάνω πράματα στη ζωή μας - ξεκινώντας από κάποιες βιομηχανίες - έχουν να κάμουν με το σεξ τζιαι το "σέξυ", αφού πουλά καλλύττερα. Τζιαι γιατί πουλά καλλύτερα; Γιατί εμείς το επιλέγουμε! Αν κάμεις έρευνα εννα δεις πως ο μέσος καταναλωτής θα προτιμήσει προϊόντα που διαφημίζονται με πιο σέξυ τρόπο, με γνωστά μοντέλα, ηθοποιούς τζιαι ξέρω 'γω κουβέντες. Ο νούς μας εν στον κώλο μας. Μπορεί να φταίει τζιαι ο τρόπος που εμεγάλωσες, το ευρύ σου περιβάλλον ή τζιείνα που επέρασες στη ζωή σου: απορρίψεις, ανταγωνισμοί, βία, υποτίμηση, εκφοβισμός, εγκατάλειψη, απάτη, χωρισμοί τζιαι διαζύγια...... Η δική σου ευθύνη όμως έρκεται τζιαμέ που ΕΣΥ επιτρέπεις σε τούτα ούλλα όι να σε επηρεάζουν μόνο, αλλά τζιαι να σε αλλοτριώνουν! Να γίνεσαι τζιαι 'συ μέρος τούτου ούλλου του πράματος. Χάνεις την αυτοπεποίθησή σου τζιαι την αυτοεκτίμησή σου τζιαι για να καλύψεις τες ανασφάλειες τζιαι τα κενά σου, ξοδεύεις αστρονομικά ποσά που εν καιρώ κρίσης ενόμιζα εν υπήρχαν, για να αλλάξεις τη φύση σου, να μπορείς να ανταγωνιστείς τες μικρότερές σου ή τες πορνοστάρ που βαράει μαλακία ο δικός σου πάνω τους ή τις πλαστικές μοντέλες της ΤV. Και η συνέπεια της πράξης σου αυτής, επειδή ακριβώς εν εχρειάζεσουν ουσιαστικά έτσι πράμα είναι: η συντήρηση, άλλα έξοδα ή τζιαι η παραμόρφωση. Αν νομίζεις πως ήταν μια φορά τζιαι κανεί, κάμνεις λάθος! Κάτι εννα ξεφουσκώσει, κάτι εννα κρεμμαστεί, κάτι θα γύρει τζιαι θα παραμορφωθείς τζιαι ΑΝ σάζεται! Άσε που υπάρχει κίνδυνος στην προσπάθειά σου να γεμίσεις τα κενά σου, να εθιστείς στες επεμβάσεις τζιαι να γίνεις στο τέλος σαν το ανάποδο γαμώ το!

Ένας φίλος πλαστικός χειρούργος μου είπε πως γίνεται το έλα να δείς! Τζιαι το πιο τραγικό εν σπάνιες οι περιπτώσεις επεμβάσεων λόγω ασθένειας ή ατυχήματος ή καλλωπιστικής διορθωτικής που όντως υπήρχε κάποιος ουσιαστικός εμφανές λόγος, που δημιουργούσε στο άτομο κατάθλιψη ή έλλειψη αυτοπεποίθησης με δυσλειτουργίες στην καθημερινότητά του (πολύ μεγάλη μύτη ή στενή που ένει τζιαι ιατρικό θέμα, πολύ μεγάλα αυτιά ή μυτερά, πολύ μικρά χείλη, πολύ μικρό πέος ή στήθος, αφαιρετικές για ελιές, ανάπλαση ή διορθωτική προσώπου λόγω ακμής, ασθένειας ή πρόωρων ρυτίδων, ραγάδες και κυτταρίτιδα από μείωση και αύξηση βάρους ή  γέννας κλπ). Αυτές, όλοι λίγο - πολύ μπορούμε να τες κατανοήσουμε και να συμπαρασταθούμε στον συνάνθρωπό μας. Οι παραπάνω επεμβάσεις όμως που κάμνει, είναι καθαρά καλλωπιστικές, τζιαι σε νεαρές ηλικίες εκεί που είναι κούκλες και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος! Οι συγκεκριμένες πάνε για τσιμπουκκόχειλα, βυζάρες σιλικόνης και μπότοξ ή λίφτινγκ νεότητας ή και λίφτινγκ στα γεννητικά όργανα! Είναι ΜΟΔΑ μου αφουγκράστηκε, παρ'όλες τες προσπάθειές του να τες μεταπείσει. Επίσης πάνε και ΑΝΤΡΕΣ εκτός από τις γυναίκες, 30ρηδες ή μεσήλικες, που θέλουν να απαλλαχτούν από ρυτίδες ηλικίας και έκφρασης ή να φυτρώσουν κοιλιακούς! Εν τζιαι η δουλειά του βέβαια, στο τέλος θα τους βάλει κάτω που το νυστέρι, θα πιάει τα λεφτά του τζιαι θα σκάσει! Τους παραπάνω έτσι κι αλλιώς, θα τους έshιει πελάτες για μια ζωή!

Κρίμα......... Γιατί μας φοϊtchιάζει ο χρόνος; Κάθε ηλικία έshιει την ομορφκιάν της τζιαι εν θα ζήσουμε με τα βουνά! Τί πειράζει να φανεί ο χρόνος πάνω μας; Τί πειράζει να περάσει η πογιά μας τζιαι να πιάσει τη σκυτάλη η νεόττερη γενιά; Τί πειράζει που εν εγεννηθήκαμε ούλλοι "μοντέλα" τζιαι πρέπει με το εshιέκκιπην να μοιάσουμε σε ένα ψεύτικο - τις παραπάνω φορές - πρότυπο; Ματαιότης ματαιοτήτων.............

Χρόνια πολλά μπαϊδεγουέι and a happy new year!








13 comments:

Anonymous said...

Χρονια Πολλα Τριολατσε μου. Στο θεμα μας τωρα, εγώ είμαι και ματαιόδοξη και μρ χαμηλή αυτοεκτίμηση/αυτοπεποίθηση και σαφέστατα θύμα του καταναλωτισμού. Οπόταν ναι όταν νιώσω έντονα ότι θέλω να γεμώδω καμιλα ρυτιδούα θα το κάνω.Τωρά τζιαι βλέπω καμιά και ξεπετάσσεται και λαώννουμαι. Από εκεί και κάτω δεν βρίσκω καμιλα διαφορά σε τούτο που αναφέρω πιο πάνω βλέπε ρυτίδες με το να βγάζεις τα φρύδια σου να ξιτριχίζεσαι κλπ. Και αυτά παρέμβαση ελιναι ενός συμφωνό φαλλοκρατικού καθεστώτος που παρόλαυτα το αποδεχτήκαμε και το ενισχύουμε. Και να σου πω και κάτι αν τούτο καλύψκει άλλες ανάγκες μου ψυχικές γιατί να μεν το κάμω?Σίγουρα δεν είναι το πρώτο μου μέλημα γιατί μάχουμαι να σάσω άλλα εσωτερικά αλλά δεν το αποτρίπτω. Ενιφουέι άνοιξες μεγάλη συζήτηση Ταριολούδιν μου. Πολλά φιλιύκια
Άμυ

Disciple said...

ναιαιαι! Ευχαριστώ Τριολούιν. τα ίδια ακριβώς σκέφτουμαι τζιαι εγώ, αλλά όποτε πάω να τα γράψω φκαίνει μου τσαπατσούλικα. εσύ ειπες τα τέλεια!

εν το παράδοξο να θέλουμε που την μια να ζησουμε για πάντα, αλλά να μεν θέλουμε τον χρονο να μας τζιήσει.
παρανοϊκό.

ξέρεις τι απορώ; μια γυναικα που παει που πλαστική σε πλαστική, που θέλει να διατηρήσει την "νεανική" εμφάνιση. Τι κάμνει αμαν πάει 60; ή 70; ή 80;
σε κάποια στιγμή, εν σταματά το σεξ (ή μάλλον τα επιβεβλημένα πρότυπα του πώς πρέπει να μοιάζεις για να εισαι σεξυ) να καθοριζει τη ζωη σου;
πως θωρει τον εαυτό της;
πόση πίεση πλεον να μεν γεράσεις, ακομα τζιαι αν εισαι 70;

Triolouin said...

Χρόνια πολλά κουκλάρα μου,
Που λες, ούτε γω το απορρίπτω, αλλά τί πειράζει να φανεί ρυτιδούα; Αμπα τζιαι φτάσεις τζιαι κάμεις το μια φορά θα πρέπει να το κάμνεις συνέχεια! Πειράζει να φανεί η ηλικία μας; Γιατί τούτο να καλύφκει τες ψυχικές μας ανάγκες τζιαμέ που σαφέστατα δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα; Ένναιν το ίδιο να επεμβαίνεις με άλλους τρόπους στη φύση σου, τζιαμέ εν πιο φροντίδα με καλλωπισμό μαζί, που ένιγουέις κάμνουν το τζιαι άντρες τζιαι γεναίτζιες που τον τζιαιρό που εσταματήσαμεν να ζούμε στες σπηλιές τζιαι εκοινωνικοποιηθήκαμεν. Η πλαστική εν πιο επικίνδυνο νομίζω άσε που οι παραπάνω ξεπερνούν τα όρια του "φυσικού". Ξέρω 'γω, εν ρητορικές οι ερωτήσεις μου, εν σαν να τζιαι μιλώ τζιαι του εαυτού μου. Ματς μουτς

Triolouin said...

Γειά σου Δεσποσύνη μου!
Φαντάζομαι μπορεί να μεν ζήσουν ως τα 70 αν παν που πλαστική σε πλαστική, γιατί το σώμα τους μπορεί να μεν δεκτεί τζιάλλα. Οι παραπάνω ή γίνουνται πολλά φοϊtcιάρικες τζιαι χάνουν το μπαλάκι ή πεθανίσκουν που καρδία ή άλλα παρεμφερή, που πιθανόν να τους τα προκαλέσαν οι πολλές επεμβάσεις, τα φάρμακα ή να ήταν κακός συνδυασμός με αρρώστειες ηλικίας! Στο τέλος, ούλλοι θα γεράσουμε. Ποιο το πόιντ να δείχνουμε νεώτερες από ότι είμαστε; Τζιαι αν θέλουμε να μεν γεράσουμε πιο γλήορα που τον τζιαιρό μας μπορούμε να κάμνουμε γυμναστική, να μειώσουμε το κάπνισμα τζιαι το αλκόολ, να πίνουμε 100 λίτρα νερό, να τρώμε πιο υγιεινά τζιαι να μεν τηανιζούμαστεν στον ήλιο για να μαυρίσουμε. Αλλά πάλε θα γεράσουμε, όι πρόωρα τουλάχιστον!

periplanomeno-teras said...

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου εναντίον στις κοσμητικές επεμβάσεις (ναι, εννοώ τούτες που δεν έχουν να κάνουν με την ιατρική, τύπου πιππόshειλα και σιλικονάτα στήθη).
Είτε αυτές γίνονται σε πιο μεγάλη ηλικία για τόνωση της αυτοπεποίθησης (όπως και ο 50ρης άνδρας αποφασίζει να παίζει τέννις ή να αγοράζει ένα sport αυτοκίνητο άλλωστε), είτε γίνονται στην ηλικία των 25 γιατί απλά θέλεις να γίνεις τούμπανο και να σε ποθεί το αντίπαλο φύλο.
Μάλιστα πιστεύω ότι οι κοσμητικές επεμβάσεις σε νεαρή ηλικία σου προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτές που γίνονται σε μεγάλη ηλικία. Καλύτερα να το κάνεις και να απολαύσεις το καλό αποτέλεσμα για μια 10ετία παρά να προσπαθείς να ξεγελάσεις το χρόνο αργότερα. Είναι όπως και το τατουάζ. Το κάνεις γιατί γουστάρεις, αρχικά είναι ωραίο και το απολαμβάνεις, και μετά μένει εκεί και δεν πειράζει που δεν είναι και τόσο ωραίο. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι θα είναι για πάντα νέος.
Δεν είναι αναγκαίο, ούτε αναγκαστικό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη κατακραυγή εναντίον αυτού, από τις κοπέλες που δεν επιλέγουν να το κάνουν. Δεν θεωρώ αποτέλεσμα φαλλοκρατισμού τη νοοτροπία να θέλεις να είσαι όμορφη για να αρέσεις στο αντίθετο φύλο. Ούτε βλέπω την ίδια κατακραυγή εναντίον του καπνίσματος πχ, που προκαλεί στατιστικά πολλά περισσότερα προβλήματα υγείας.
Προφανώς και το να γίνεται σε υπερβολικό βαθμό ή να γίνεται εμμονή και να οδηγεί σε αντιαισθητικό αποτέλεσμα είναι λάθος/παθολογικό, όπως άλλωστε και το κάθε τι που γίνεται με υπερβολή.

Triolouin said...

Εν η δουλειά σου! :-)
Τωρά σοβαρά! Δεν κατάκραξα κανέναν, ούτε είπα αν έκαμα κοσμητική πάνω μου ή όι. Εν κάτι που με προβλημάτισε και θέλησα να το μοιραστώ, όπως κάμνω εδώ και 8 χρόνια δαμέσα. Όπως το πάρει ο καθένας, δεκτές και σεβαστές όλες οι απόψεις!
Είπα εξάλλου πως δεν είμαι εναντίον φίλτατε Τέρας, είπα δεν το καταλάβω να γίνεται όταν δεν υπάρχει αντικειμενικός ουσιαστικός λόγος πχ: να έχω στητό βυζί τζιαι μεγάλο τζιαι να θέλω να το κάμω καρπούζι. Τωρά αν δεν έχω βυζί ή εν πολλά μικρό τζιαι ενοχλά με, είπα καταλαβαίνω το απόλυτα τζιαι καλά εννα κάμω! Επίσης είπα πως υπάρχουν κίνδυνοι και πως είναι κρίμα να μεν πετυγχαίνουν στο τέλος τέτοιες επεμβάσεις τζιαι ναί υπάρχουν άνθρωποι που γίνουνται addicted!
Για το θέμα της κοινωνίας: δεν υπήρξα ποτέ φεμινίστρια, αλλά νιώθω ότι αναγκάζομαι να γίνομαι τελευταίως. Μια αλλαγή με κοσμητική επέμβαση πάνω σε πολύ νεαρή ηλικία ΧΩΡΙΣ ουσιαστικό λόγο - που στην ουσία μπορεί τζιαι να μεν εν αισθητικά ωραία για την πλειοψηφία ή εννα θέλει συντήρηση ή να ξεφουσκώσει τζιαι εννα γίνει σκατά - μια γυναίκα θα την κάμει για να αρέσκει στο αντίπαλο φύλο, επειδή έshιει shίλιες εικόνες μπροστά της τζιαι θέλει να ανταγωνιστεί ισάξια. Τζιαι έχουν μεγάλο μερίδιο οι άντρες με τα γούστα - πρότυπά τους. Plus οι άλλοι κοινωνικοπολιτισμικοί παράγοντες που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Σ'ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω το τί έγραψα τζιαι παραπάνω τροφή για σκέψη. Peace!

Anonymous said...

Μα το θεμα Τριολουιν μου ειναι πως για οσους θελουν να το καμουν παντα υπαρχει ενας "λογος",ειτε τον κατανοουν οι αλλοι ειτε οι.Εν ο προσωπικος λογος!Το θεμα ειναι να το καμεις η να μην το καμεις;Για οσους θελουν να το καμουν τζαι θα νιωθουν καλα με τον εαυτο τους,να το καμουν!
Αντρεας νοτ ε ρομποτ

Triolouin said...

Ε, έτσι όπως το θέτεις Αντρέα μου νοτ ε ρόμποτ, συμφωνώ μαζί σου! :-)

periplanomeno-teras said...

Παραξενευτηκα που ενιωσες οτι σε εκρινα, δεν ειχα ετσι σκοπο, απλα σχολιασα αυτα που εγραψες. Η κατακραυγη που εγραψα δεν ειπα οτι ειναι η δικη σου, γενικα εννοουσα οτι επικρατει. Οπως λεχτηκε, για να θελει καποια να το κανει σημαινει οτι η ιδια νιωθει οτι το χρειαζεται. Τα προτυπα ειναι μεγαλο θεμα, μαλλον σημειο των καιρων. Τωρα που ξεκαθαρισαμε και οι δυο peace.
p.s. εκαματε με να θελω να ξεκινησω γυμναστηριο παλε!

Triolouin said...

Σόρυ doc ενόμιζα εν για μένα που το έγραψες αλλά που την άλλη καλά έκαμες για να ξεκαθαρίσω καλλύττερα τες απόψεις μου! Εννοείται ειρήνη ημίν. Τζιαι να ξέρεις πως τζιαι οι σκεμπούες εν καλές, μην άχγεσαι! :-)

Dreamer said...

μια κορουα που ξερω (23 ετων) εβαλε χειλη. εν εισιε τιποτε πριν, εν αληθκεια. αλλα τζιαι φωτο με τη χειρουργο της ανεβασε τζιαι σελφι με εκθεση που κατω ("no shame in changing something that bothers you" περιληπτικα). Ενω συμφωνω μαζι σου, αμα το θετουν ετσι, υπαρχει τζιαι η πλευρα του "ο καθενας το κορμι του" ό,τι θελει

Moonlight said...

Εν θέμα ισορροπίας. Πρέπει να μεγαλώνουμε τα κοπελλούθκια με τσαγανό, με δύναμη, και με αγάπω πρώτα από όλα προς τον εαυτό τους. Μόνο έτσι έννα αντιμετωπιστεί και το μπούλιινγκ αν μη τι άλλο. Από εκεί και πέρα αν κάτι ενοχλεί τον άλλο τόσο πολύ που θεωρεί ότι αξίζει να υποβάλει τον εαυτό του σε μια τέτοια διαδικασία (πόνο, έξοδο, ρίσκο για το αποτέλεσμα και σε μεγαλύτερες επεμβάσεις για τη ζωή του ακόμα), ας το κάμει. Απλά να έχουν και οι γιατροί μια δικλείδα και όχι όποιος πάει και ζητήσει κάτι να το κάμνουν έτσι, αβασάνιστα. Κάπου εχάσαμε το όριο, όντως, άμα δεις τον κόσμο που γίνεται addicted (και δεν εννοώ την Τούλα από το Πραστιό που κάμνει κάθε χρόνο τα μποτοξάκια της, αλλά κάτι καταστάσεις που αρκέφκουν που το μποτοξάκι και καταλήγουν άλλοι άνθρωποι παραμορφωμένοι σε όλο το σώμα και στο τέλος και στη ψηχή) λαλείς ρε γαμώ το, πώς εγίνεν έτσι, επήεν να σάσει ένα πράμα και έγινε κάτι σαν εξωγήινος... ε, έπρεπε να πουν κι οι γιατροί κάπου ένα όχι, νομίζω...
Το τραγικό εν ότι για να προχωρήσεις σε ορμονοθεραπείες και εγχειρήσεις για αποκατάσταση φύλου σε περιπτώσεις τρανς ατόμων, πρέπει να έχεις χαρτί υπογραμμένο από 2 ψυχίατρους που να βεβαιώνουν κάτι που δεν αναγωρίζει η ίδια η επιστήμη τους, αλλά για να κάμεις 1000 πράματα πάνω σου μέχρι σημείου που είσαι άλλο πλάσμα, εν σου λσλεί κανένας τίποτε...

Triolouin said...

You are very right Moon μου and thanks for adding! xx