Sunday 21 December 2014

Κουραμπιέδες

- Ρε φιλούιν μου, εβούττησες μέσα στην κόκα στους κουραμπιέδες τζιαι ήρτες μου ολόασπρος τζιαι hyper να κάμεις μάθημα;
- Ναί κυρία, πώθεν το εκατάλαβες;



- Αν το'βρεις! Εν σε κανεί η φυσική υπερκινητικότητά σου, ήρτες μου τζιαι ντομπαρισμένος. Τζιαι γαμώ το μάθημα σήμερα! Ε, φαίνεται μάνα μου! Έλα καθρέφτη να δεις.
- Χαχαχα...... κυρία ένταλως είμαι έτσι;
- Κυρίκshικshιν τζιαι οκτωβρούες! Πάμε στην τουαλέττα να σε ποτινάξω τζιαι να πλυθούμε, να μεν κάμεις τα βιβλία σου μαύρα τζιαι σκοτεινά!
- Άσπρα κυρία!
- Ζαχαρένια τζιαι να σου τα ταίσω πέρκει μάθεις τίποτε τζιαι να κολληtchιάσουμεν!
- Εβούραν η μάμμα μου να πάει στο Jumbo, είshιεν κίνησην πολλή τζιαι απλά εφώναζέν μου, εν επρόλαβα να καθαριστώ.
- Εν πειράζει μάνα μου, ήταν για να γελάσουμεν, να σε καθαρίσω θκυό ππαλιές!
- Επήρα τους πούλουκκους μου στους φτωχούς σήμερα!
- Μπράβο Casper μου, you are a friendly ghost!
- Έχουμεν χάζι σήμερα!
- Εν οι κουραμπιέδες που φταίν! Επήρες τζιαι τίποτε άλλο στους .... φτωχούς;
- Όι, έπρεπε να πάει η μάμα μου Jumbo να μου πιάσει  Nerf τζιαι Furby, που εννα μου φέρει ο Άγιος Βασίλης τζιαι πράματα για το σπίτι μας.
- Ποιοι εν οι φτωχοί, ξέρεις;
- Εν κάτι μωρά στο σχολείο που εν πολλά φτωχά, εν έχουν παιχνίδια.
- Φτωχοί αγόρι μου στη μπούγκα, εν οι άνθρωποι που εν έχουν να φαν, εν έχουν γάλα τζιαι ψωμί, τα ψυγεία τους εν όφκερα τζιαι η ηλεκτρική έκοψέν τους το ρεύμα. Εν έχουν σόπα σπίτι να βράζουν. Εν τρων το μεσημέρι, για να φαν τα κοπελλούθκια τους. Εν μπορούν να παν στο Jumbo να αγοράσουν παιχνίθκια τζιαι πράματα για το σπίτι τους, εν τους κόφτει να στολίσουν τζιαι να στολιστούν. Θυμάσαι τη συμμαθήτρια σου που ελιποθύμησεν στο σχολείο;
- Τη Βουλγάρα;
- Όπωθθεν θέλει ας ήταν. Τελικά ελιποθύμησεν που την πείνα, γιατί το σάντουιtch που της εδίαν το σχολείο, εφύλαέν το για τη μάμα της, που εδούλευκεν πολλές ώρες τζιαι εν έτρωεν τίποτε.
- Είπεν μας το μετά η δασκάλα. Αν το'ξερα ήταν να της δώκω ένα κουραμπιέ που έφερα να κεράσω τη δασκάλα μου! Εσταμάτησε να έρκεται σχολείο τωρά!
- Τί να σας πει; Ότι πεινά; Ότι η μάνα της εν μόνη της τζιαι δουλεύκει μέρα-νύκτα τζιαι εν έχουν φαί στο σπίτι, όταν εσείς μιλάτε για το καινούριο σας I-Pad τζιαι μαλλώνεται για σβούρες με τέρατα; Τζιαι είπα σου να μεν ανταλλάξεις τζιείνην την σβούραν με τον δαίμονα πάνω, ήταν η αγαπημένη μου!
- Αντάλλαξά την με 3 σβούρες τζιαι έναν πάτσο τζιείνην!
- Πάλε καλά! Ξέρεις ότι στα παλιά τα χρόνια, οι άνθρωποι επειδή εν είχαν λεφτά, είshιεν πολέμους τζιαι πείναν, εν είχαν ζαχαρωτά τζιαι κουραμπιέδες; Ετρώαν μόνο κάθε Χριστούγεννα τζιαι Πάσχα καρόττα τζιαι γλυκοπατάτες, που ήταν βουττημένα σε πάγο, περασμένα σε ξυλούιν.


- Γιάξ!
- Ήταν πολλά χαρούμενα! Όσοι είχαν τζιαι ζάχαρην, εβουττούσαν το καλήν ώρα, όπως εβούττησες εσύ στους κουραμπιέδες. Φτωχοί στην καρδίαν είμαστε εμείς, που εν ικανοποιούμαστεν με τίποτε, που νοιαζούμαστε για βλακείες τζιαι η έννοια μας εν το Jumbo, τα στολίθκια, τα φαγιά τζιαι τα δώρα.
- Δηλαδή τα πουλουκκούθκια που εν έθελα, εν ήταν καλά;
- Ήταν καλά, αλλά κανένας εν χορτάνει με τα πουλουκκούθκια. Εσύ πόσους κουραμπιέδες έφαες πριν έρτεις;
- 5!
- Φάουσαν! Θέλεις να γίνεις πλούσιος;
- Καλό!
- Καλάθκια! Άκου καλά τζιαι θα'σαι ο αρχηγός! Θα κάμουμε μια λίστα με όσα μωρά που ξέρουμεν που εν "φτωχά", όπως λαλείς, τζιαι θα γίνουμε Άγιοι Βασίλιδες! Θα νεκατώσω τζιαι κάτι ιδρύματα που ξέρω τζιαι θα τους κάμουμε Χριστούγεννα. Μέσα;
- Ναίαιαιαιιιι! Εννα με φορεί η καμινάδα;
- Ας μεν έτρωες τόσους κουραμπιέδες! Άκου καλά! Εν θα ντυθούμεν Άγιοι Βασίλιδες που τα καλά, ούτε εννα πάμε που την καμινάδα. Θα μαζέψουμε τρόφιμα, παιχνίθκια, ρούχα τζιαι θα πληρώσουμε το ρεύμα, με τη βοήθεια του μεγάλου Άγιου Βασίλη. Εσύ θα μου δώκεις κάποια ονόματα τζιαι θα βοηθάς στο πακεττάρισμα τζιαι στο κουβάλημα. Θα φάεις αλλό κανέναν κουραμπιέ τζιαι εννα σώννεις. Πάω να το πω στη μάνα σου.
- Θκύο κουραμπιέδες!
- Όσους θέλεις λεβέντη μου!
- Τζιαι μάθημα;
- Ποιος το shιέζει το μάθημα. Τούτον εν το μάθημά σου σήμερα!

9 comments:

Anonymous said...

Το καλύττερο μάθημα Τριολούδιν μου. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα. Πολλά φιλούθκια.

Mademoiselle Hyde said...

Μακάρι ούλλοι να σκεφτούμαστεν έτσι!!! Καλές Γιορτές!

Kolona said...

Αυτό το κείμενο θα το αναγνώσω σήμερα στις κόρες μου.

Τα φιλιά μας, δασκάλα.

Triolouin said...

Χρόνια πολλά όμορφή μου, να περάσεις τέλεια! Φιλιά

Triolouin said...

Hyde μου: Επίσης εύχομαι καλές γιορτές σε σένα και στην οικογένειά σου. Με το μέτρον οι κουραμπιέδες!

Κόλον μου: Νομίζω αφαίρα τις κόκες τζιαι κάτι άλλες κρυφές διεγραμμένες σκέψεις, just to be safe. Να αποφύγουμε τα "Μάμα, τί είναι η κόκα; Τρώεις κι εσύ κόκα; Εγώ γιατί δεν έχω κόκα;" κλπ. Δασκάλα εν με λαλείς, αλλά στέλνω φιλιά πίσω στην κολονο-οικογένεια!

Anonymous said...

En ta poun re triolouin? Egines aggelouin twra, na katalavoumen;Thelw na mou fereis jai mena dwro ntumenh Agia Vasilena!

Triolouin said...

Να έχω τζιαι μαστίγιο; .... για....τους τάρανδους μου!

back2flat said...

Πολύ ωραίο ποστ!

Triolouin said...

:-) Να 'σαι καλά! Στέλνω σου ένα κουραπιέ!