Sunday 18 October 2015

Παπουτσόσυκο

Επήα σε ακόμα έναν γάμο που λαλείτε - εν τζιαι λήφκουν, εν το καινούριο μου χόμπι - τζιαι είshιεν παπουτσόσυκα στο μπουφέ των επιδορπίων. Ενθουσιάστηκα, αν τζιαι εν λλίον άγευστο φρουτοκακτικό, αρέσκει μου πολλά! Καθώς εκαρτέρουν με τα σέξικά μου στην ουρά, θωρώ έναν Εγγλέζο να πιάνει ένα διακοσμητικό ακαθάριστο παπουτσόσυκο, αντί καθαρισμένο τζιαι κομμένο τζιαι να το μπουκκώνεται! Επόνησεν, εσύ εντα που λαλείς; Αλλά έκαμέν μου εντύπωσην που εν είδεν τα αγκάθκια ή έστω εν ερώτησεν τί ένει τζιαι πώς τρώεται. Μετά εξηγήσαν του τζιαι αρκέψαν ολόκληρες παπουτσοσυκοσυζητήσεις, χωρίς καμία απολύτως βάση, λογική ή έστω γνώση. Από marketing πάμε χάλια!

Εγώ σαν visual ζώον, έκαμνα εικόνες μες τον νού μου, ότι εμίλαν το καημένο το παπουτσόσυκο, που εκατέληξεν στον κάλαθο:
- Ονομάζομαι παπουτσόσυκο. Δεν μοιάζω ούτε με παπούτσι, ούτε με σύκο. Στα καλαμαριάστικα είμαι το φραγκόσυκο. Επίσης, δεν μοιάζω ούτε με Φράγκο, ούτε με σύκο. Στην ουσία, δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί μου εδώκαν αυτό το όνομα: οι βαφτίσεις των Κυπραίων ένα πράμα! Αφθονώ στη νήσο Κύπρο, αν και με έφεραν για πρώτη φορά οι Φράγκοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, εννα σε γελάσω. Επεράσαν τόσες ράτσες που τούτο το νησί. Διαδόθηκα σιγά-σιγά και είμαι παντού, μες τα χωράφκια, μες τα ακάμωτα, πόξω που τες αυλάες των σπιθκιών, στα δάση τζιαι στα παραρά. Περπατώ, βουρώ, τρώω κουνούπια, μουγιούθκια τζιαι αλιζάβρες, τζιαι για προστασία έχω αγκάθκια. Τρέφουμαι που το χώμα, τη λαλλάρα τζιαι που νερό, όποτε δεηθεί να βρέξει. Τζιαι μεν με πατήσεις μαλάκα, γιατί εννα πονήσεις τζιαι εννα με σπουρτήσεις. Αν καταφέρεις τζιαι πιάεις με καθάρισμε πριν να με φάεις, έχω οδηγίες χρήσης στο καβούκι μου που εν έχω, θκιάβαστες πριν με μπουκκωθείς. Είμαι κάκτος - φαίνεται, σαν το Τριολούιν. Τζιαι διερωτούμαι, εν γεμάτος ο τόπος παπουτσοσυτζιές, αλήθκεια οι Κυπραίοι εν ηξέρουν να το πλασάρουν σωστά στους ξένους; Από marketing χάλια, το ξανάπαμε. Τί κάμνετε με μας τα παπουτσόσυκα άμυαλα όντα, εκτός που να τα τρώτε στους γάμους ή αν συνάξει κανένα-θκυό η στετέ σας; Στη Μάλτα έχουν ολόκληρες καλλιέργειες, εξάγουν παπουτσόσυκα, κάμνουν λικέρ, κάμνουν σιρόπι, κάμνουν γλυκό, κάμνουν μαρμελάδες, κάμνουν κουφέττες, στο Μεξικό κάμνουν τζιαι τεκίλα παπουτσόσυκο. Επήετε να κάμετε παγωτό τζιαι αποσύρετέ το, αν έμεινε κανένας τόπος στη Λεμεσό που ακόμα το σερβίρει.  Είμαι το παπουτσόσυκο, ευδοκιμώ στη νήσο Κύπρο. Eat me! Έχω ενέργεια, πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, φυλλικό οξύ, έχω φυτικές ίνες, βιταμίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο τζιαι κάλιο, έχω τζιαι αγκάθκια, γι'αυτό φκάλτα πριν να με φαουshιάσεις. Μεν φάεις πάρα πολλά όμως, γιατί εννα στουππώσει ο κώλος σου! Eat me!

Εχλαπάκιασα καμπόσα! Το downloading δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Εν μύθος τελικά!
Στα επόμενα καρναβάλια θα ντυθώ παπουτσόσυκο!



Ήταν ένα τουριστικό και οικονομικό ποστ.

Από το Τριολούιν σας.
Υπογραφή: Τριολούιν Παπουτσόσυκο - Don't eat me!

8 comments:

BareFood George said...

Μπράβο Τριουλούιν . ΚΟΤ και πελλάρες. Σε ανακηρύττω επίσημη πρέσβυρα της Κύπρου στο εξωτερικό όσο αφορά τα εθνικά μας προιόντα ( παπουτσόσυκα , τεράτσια, κλπ κλπ ) Αν ήμουν εγγλέζος τουρίστας μετά το άρθρο σου θα πήαιννα ολοισια στην πλησιέστερη φρουταρία να τα γυρέψω. έτσι για την γνώση να αναφέρω ότι το όνομα παπούτσόσυκο προέκυψε από το σχήμα του φύλλου του κάκτου (παπούτσα) επειδή το σχήμα της παραπέμπει σε σόλα παπουτσιου.
Μπορώ να σε αναμεταδώσω ( το άρθρο σου!) στο ΝήσοςΚύπρος; www.nisoskypros.com

Triolouin said...

George μου! Να πιάμε shιερκές! Feel free, ευχαριστώ!
Είδες η παπούτσα; Εν το ήξερα!

Triolouin said...

Sherlina Halim: Allah o akbar! You want papoutsosiko too? I can send you some!

BareFood George said...

ha ha , efyres mas. Mallon kai ton apopano giati evrikse!

Triolouin said...

Σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανες!
Τί να κάμω να σε ευχαριστησω; Να σου καθαρίσω ένα παπουτσόσυκο;

BareFood George said...

Αν και φοουμε τα αν το καθαρισεις καλα τρωω το. (Να μεν σε κακοφανισω)

Anonymous said...

Πα_πουτσο_συκο εν το σωστο.φιλια Τριολατσε μου. Αμυ

Triolouin said...

Φιλούρες Άμυ μου, είδες πόθεν φκαίνει, όι καλό!
George: Tί εννοείς φοάσαι τα παπουτσοσυκα; Εν μιλούν ακόμα! Χαχαχα