Thursday, 24 December 2015

Secret ξι-secret: Παπάρας Santa!

Όχι δεν είμαι ο Skroutz ούτε μισώ τα Γρίσμας.
Απλά, σκέψεις ......

Τούντο έθιμο του Secret Santa εν εκατάλαβα πόθεν εφύτρωσεν στους Κυπραίους. Καλή αμερικανο-εγγλέζικη φάση, που δεν απέχει και πολύ από τα δικά μας έθιμα/συνήθειες ανταλλαγής δώρων. Συνήθως όμως τα δώρα στην Κύπρο τα .... φέρνει ο Άγιος Βασίλης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που είναι κάτω από το δέντρο ή κτυπά την πόρτα και τα αφήνει έξω και γίνεται η ανταλλαγή.
Εν ωραίο πράμα να κάμνεις τζιαι να πιάνεις δώρα, ιδίως αμα εν ηξέρεις που ποιον ένει τζιαι μάshιεσαι να δείς ποιος σου το έφερε. Η μεγάλη χαρά, εν άμα σου φέρει κάποιος κάτι που χρειάζεσαι ή θέλεις πολλά, τζιαι τζιαμέ κοελιάζεις: "Το σύμπαν συνομοτεί", "Άμα θέλεις κάτι πολλά έρκεται" , "Άμπα τζιαι υπάρχει ο Άης;", χοχοχο!

Nevermind, τούντην αμερικανο-εγγλέζικη φάση κάμνουμεν την πολλά στη δουλειά κάθε χρόνο, πριν κλείσουμε για τα Χριστούγεννα. Ξέρεις, μες τον πανικό των ημερών, βουράς σαν τον Βέγγο στη δουλειά, κάμνεις τον ταξιτζιή, πίεση, άγχος, να έshιεις να καθαρίσεις τζιαι να στολίσεις το φτωχικό σου, χούλλα κούλλουμάκκα - κουτουρού με timing τζιαι οργάνωση - σχήμα οξύμωρο αλλά γίνεται - τζιαι να βουράς να προλάβεις να πιάσεις τζιαι δώρα. Δώρα στα βαφτιστικά, στους εορτάζοντες, στα αγαπηπένα πρόσωπα, να κανονίσεις να τους δείς ...... τζιαι έshιεις τζιαι το δώρο του Secret Santa στη δουλειά γαμώ το, τζιαι άτε: Εσύ πάντα διάς καλά δώρα, γιατί νιώθεις το ρε κουμπάρε, διάς ένα ποσό για τον συνάδερφό σου, δείγμα εκτίμησης, αγάπης, τζιαι αφιερώνεις τζιαι χρόνο που εν έshιεις τζιαι σύ τί πιάνεις; Γυφκιόν! Εννα πιάσεις μιαν πιατέλλαν (!!) -  μια μικρή σκιά μαθκιών, ένα κουτί σοκολατάκια που τζιείνα που εν τρώει κανένας, μάγκουμου πιάσμου ένα ποτσί Νutella, Fererro Rocher, Cadbury, μια Λάκτα να λακτήσουμεν, ένα κρασί 3,50ε που το Carrefour να μου μείνει τζ' η μπουκκάλα (ποτέ δεν ξέρεις!). Παπάρα Santa! Τζιαι να πείς εν με παν οι συνάδερφοι...... όι,  συνήθως εν  χάλια τα δώρα γενικά, άσε που κάποιος μπορεί να γλιάσει τζιαι να μείνει κάποιος χωρίς δώρο τζιαι να αρκέψει το κατινιό τζιαι το γυφκιόν πάλε. Να πείς: Εν γύφτοι οι συνάδερφοι; Μάλλον! Ή να καταργηθεί αυτή η μαλακία τζιαι κανεί!
 Να πώ τζιαι το κορυφαίον! Ππέφτει μου στην κλήρωση μια συνάδερφος λλίο πολλά high-κλέ. Τζιαι ππέφτει μου κάθε χρόνο! Πέρσι της πήρα ο Santas, κοσμήμαΤΑ - όι κόσμημα- χειροποίητα. Φέτος έπια της επίσημη τσάντα με σετ σκουλαρίτζια τζιαι γυρίζει τζιαι λαλεί το βούρλο: " Μα ένναιν Channel"! Ήρτεν μου να της την γυρίσω που πάνω, να της κλάσω βρωμερά τζιαι να φύω!  Ηθικό δίδαγμα: Ο Santa εν παπάρας και την επόμενη χρονιά, θα κάμνω τζιαι 'γω δώρα της πεντάρας, εξάλλου εν η σκέψη που μετρά ένναιν;;;; Χοχοχο.
Την επόμενη χρονιά θα τους πάρω προφυλακτικά με την ευχή: Καλό βόλι ολόχρονα! Simples! Απλά, οικονομικά και χρήσιμα!

Παρ'όλα αυτά, είμαι χαρούμενη φέτος. Ήμουν πολλά φρόνιμη, γιατί έπιασα δώρα απίστευτα που τζιείνους που πρέπει, έκλεισεν η δουλειά, επετύχαν οι κουραμπιέδες της μάνας μου, οι φίλοι εν δαμέ ούλλοι, έχουμεν την υγεία μας...... Επέρασα διάφορες φάσεις ανα Χριστούγεννα: της κατάθλιψης, της απέχθειας των Χριστουγέννων και της ιδιοτροπίας, της χαράς τζιαι της πελλάρας σαν το μωρό......
Φέτος, είμαι μωρό. Αγαπώ τες γιορτές τζιαι ούλλα μαζί!  Πάντα όμως στη σκέψη μου εν τζιείνοι που κακοπερνούν, τζιείνοι που εν τα φκάλλουν πέρα τζιαι οι πρόσφυγες...... Σκέφτου να γίνεται πόλεμος στη χώρα σου, να πιάνεις ότι μπορείς με τα κοπελλούθκια σου τζιαι να 'σαι σε μιαν βάρκαν τζιαι όπου σε φκάλει. Τζιαι μετά: άγνωστο το μετά τζιαι να μεν καταλάβεις Θεό, όι Χριστούγεννα τζιαι μαλακίες. Γιαυτό αγαπητοί μου, είμαστε πολλά τυχεροί τζιαι όσοι μπορούμε να βοηθούμεν τον συνάνθρωπό μας. Εν ούλλα εφήμερα............................................

Ο Santas εν παπάρας!

Εφκύκεν το Star Wars!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Επήα στο Jumbo να πιάσω φωτόσπαθο. Για μένα, όι για τον μικρό Ομονοιάτη, εν θέλει, να μας φκάλει τζιαι κανέναν μάτι....... τζιαι εκρατούσα το τζιαι επελλάριζα, τζιαι γυρίζει κάποια δίπλα τζιαι λαλεί  σε μιαν άλλη σιγά : "Μάνα μου ρε, εφέραν την να πιάσει φωτόσπαθο, να την πάρουν να δεί το Star Wars" !!!!!! Seriously??????????????
 Ναί! Το ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος σας εύχεται καλά Χριστούγεννα, καλό νέο έτος and may the Fork be with you!

4 comments:

Anonymous said...

Κοπελλατσα μου χρονια πολλα:) εγω στο παπαρα σαντα επιασα μια κρεμα χεριψν αλλα ακολουθειτο που ενα τσιαττιστον τζιαι εσασε το πραμαν.χχχ Αμυ γρισμας

back2flat said...

ΚΛΑΙΩ!!!!! επίσης εμείς αγοράσαμε ολόκληρο το σετ star wars σιγά μην πάμε μόνο με το φωτόσπαθο! Αυτή η σοβαροφάνεια πολύ μου τη δίνει! "Μα εννεν chanel?" Jesus dude! Άλλη φορά να της κάνεις δώρο ένα ξυσμένο ξυστό!

Ουφ! said...

να βάλλετε όριο στα λεφτά που στοιχίζει το δώρο στο σίκρετ σάντα, τουλάχιστον εν να εν κάπως δίκαιο το οικονομικό μέρος της ανταλλαγής!

σόρυ που το λαλώ τζαι λαλώ το του κόσμου ούλλου, έπιασα γαμάτο δώρο που τον σίκρετ σάντα μου! ελπίζω μόνο να μεν ανακαλύψω ότι εν που κανένα άτομο που αντιπαθώ :-)))

καλή χρονιά Τριολούιν!!!

Triolouin said...

Άμυ μου: Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ελπίζω να πέρασες όμορφα και η κρέμα να ήταν χρήσιμη!

back2flat: Πολλή σοβαροφάνεια, τόσο που εγώ είμαι του ιδρύματος αφού! Τέλεια η ιδέα του ξυστού, εν το εσκέφτηκα. Τώρα τζιαι είμαι καλή για λλόου της!

Ουφ μου: Σωστόος! Αυτό θα είναι δίκαιο. Εν πειράζει αν εν που κανέναν που αντιπαθείς, τουλάχιστον εν γαμάτο δώρο. Ένναιν uneatable σοκολατάκια, ούτε μια σκιά μόνη της σε χρώμα σκατί ή εκρού πεθαμμενί, ούτε πιατέλλα!!!! Καλή χρονιά σου εύχομαι με ότι καλύτερο!!!