Thursday 23 September 2010

Η αδρωπιά του Κυπραίου

Που 'σαι ρε γάρε ρατσιστή άχρηστε τζιαι αμπάλατε Κυπραίε, που μόνο το δικό σου τομάριν έshιει αξία! Είσαι δαμέ σε τούντον τόπον τον όμορφο που τα ήβρες ούλλα εύκολα τζιαι παίζεις το υπεράνω.

Θυμάστε τζείντες μέρες του καλοτζαιρκού, πρέπει να ήταν Ιούλης, που είχαμεν υπο σκιάν 48 βαθμούς τζιαι μέσα στον λλάλλαρον μάλλον 55; Ε, τζείντες καυτές μέρες, είχα υποχρέωση να γυρίζω κάτω στη Λαική Γειτονιά μιαν πολλά καλήν μου φίλην Εγγλεζούαν, που ήρτεν να δεί τη φιλοξενίαν των Κυπραίων. Ήταν τυχερή, επειδή εν ψηλή τζιαι λεπτή, ξανθούα, κοτshινούα τζιαι γεναίκα, τζιαι έτυχεν πάσας καλής φιλοξενίας που ούλλους τους Κυπραίους που εδώκαν πάνω της όσον ήταν Κύπρο.

Περπατούμεν που λέτε στα στενά δρομούθκια, η πυρά να μας φακκά να φυρτούμεν, τζιαι όι μόνον επίναμεν νερό με την σέσουλα, εshιονόναμεν το πουπάνω για να αντέξουμε. Ξαφνικά, θωρούμεν χαμέ ενα μαυρή φυρμένο. Αρχικά εν διώ σημμασία, λαλώ εν κανένας μεθυσμένος. Είχα έννοια όμως τζιαι εξαναστράφηκα πίσω. Ένας άνθρωπος χαμέ, λιπόθυμος να ψήνεται κυριολεκτικά σαν το αυκό μες το τηάνι. Θωρώ ψηλά, ο ήλιος ακριβώς απέναντί του. Εν ήξερα κάν αν ανάπνεε. Οι περαστικοί ΟΥΛΛΟΙ, απλά να προσπερνούν, να κοιτάζουν μεν, αλλά να φεύκουν δε βιαστικά, ο καθένας στη δουλειά του. "Ου γαμώ το λαλώ, εννα πεθάνει ο άθρωπος, πρέπει να κάμω κάτι''. Αφήνω την Εγγλεζούαν τζιαι λαλώ της πως πρέπει να βοηθήσουμε γιατί εννα πεθάνει. Shύφκω πουπάνω του να δώ αν αναπνέει τζιαι εν νιώθω τίποτε. Πιάνω αμέσως την αστυνομία να με ενώσει με την άμπουλαν να έρτει να δούμε. Ώσπου να εξηγηθούμεν επέρασεν τζιαι έναν τέταρτο, τζιαι ώσπου να έρτουν ακόμα 1 ώρα!!!!!!!!!!!!! Αγχώθηκα εγώ, έπιασα ξανά να μου πούν τί να κάμω τζιαι είπαν μου απλά έρκουνται, ούτε καν οδηγίες για πρώτες βοήθειες οι άχρηστοι του νοσοκομείου, εν ηξέραν να μου πούν. Πιάνω τον Τριολογιατρόν τζιαι εξηγά μου τί να κάμω με το ννού τζιαι με το σσού, βρίσκω παλμό, αλλάσσω του στάση, ξεκουμπώνω πουκάμισα, βάλλω του νερό, εβοήθαν τζιαι η Εγγλεζούα μου πανικόβλητη, κάμνω ότι περνά που το shέρι μου, φωνάζω τζιαι για βοήθεια τζιαι μαντέψετε, όι μαντέψετε!

Μαζεύκουντε κάμποσοι γυρώ μου, τζιαι εν τζείζει κανένας πάνω λες τζιαι εννα κολλήσουν λέπρα. Ούτε μια μπουκκάλα με νερό να μου φέρουν. Ο άθρωπος εν ανάπνεεν κάν, εν εποφύρνετουν, αλλά είshιε σγυφμό, οπόταν ήταν ζωντανός. Εν ηξέρω αν ήπιεν θέμας πρίν, αλλά όπως τζιαι να έshιει την υποθερμία εννα την έπαθεν τζιαι ήταν να πεθάνει μέσα στο λλάλλαρον. Έρκεται ένας Ρωσσο-Πόντιος μαλακοπίτουρας τζιαι αντινάσσει του μιαν κλωtchιάν τάχα να συνέλθει. Βάλλω φωνές εγώ τζιαι έρκουνται ακόμα τρείς Κυπραίοι τζιαι αρκέφκουν να γελούν."Άιστον τζιαμε τον ππεζεβέγκη, να πάει τζιαι να μεν κανέσει ο ππουshτόμαυρος, εγεμώσαν την Κύπρο!'' Έσβησα εγώ, άρκεψα να μαλλώνω μαζί τους τζιαι τζείνοι άρκεψαν να τον κλωτσούν. Εβούρησεν μια καλή γυναίκα που το δίπλα κατάστημα τζιαι εβοήθησέν με τζιαι εθκιώξαμέν τους τζιαι εσυνεχίσαμεν το σχέδιον διάσωσης του μαυρή. Ξέρετε ήταν το χρώμα το πρόβλημα. Αν ήταν άλλο χρώμα, εν θα υπήρχεν πρόβλημα. Το θέαμα να συνεχίζεται για πολλούς περαστικούς τζιαι απλά να γελούν ή να θωρούν τζιαι να μεν σταματά κανένας τζιαι εβλαστημούσα την ώρα τζιαι τη στιγμή που εγεννήθηκα Κυπραία. Για κάποιους ήταν πολλά αστείο φαίνεται!

Μετά που μιαν ώρα ήρτεν τζιαι η άμπουλα, ο άθρωπος ανάπνεεν αλλά εν επικοινώναν, ούτε άνοιεν τα μμάθκια του, χάρις όμως στις δικές μας προσπάθειες. Με τον χαβά τους οι αμπάλατοι οι νοσοκόμοι, τί μας λαλούν: "Καλάν εφωνάξετέ μας για τον μαύρον; Έχουμεν τόση δουλειά!'' ΕΠΙΑΝ ΜΕ ΤΑ ΙΧΛΙΧΛΙ. Επειδή εν μάυρος, αλλοδαπός whatever εν έshειε δικαίωμα περίθαλψης; Κάτσε τζιαμέ άλλην τόσην ώρα να τους πείσεις να του παρέχουν πρώτες βοήθειες τζιαι να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Μάλιστα ''απειλήσαν'' με πως θα φέρουν και το αλλοδαπών μπας τζιαι εν παράνομος! Ότι θέλουν ας κάμουν , φτάνει να εν ζωντανός ο άνθρωπος. Shύλλος αν ήταν, ήταν να εσταμάταν κάποιος να βοηθήσει! Επήραν τον εντέλει στο νοσοκομείο!

Εν το γράφω τούτο για να μου πείτε μπράβο, γράφω για να πω σε έτσι είδους ανθρώπους πως το να είσαι υπεράνω, εν έshιει να κάμει με το χρώμα σου, ούτε με τα ρούχα που φορείς. Εαν ήταν η μάνα σου ή η γκόμενά σου, ο παππούς σου ή ο shύλος σου χαμέ στο δρόμο τζιαι εν εσταμάταν κανένας να βοηθήσει ήταν να σου άρεσκε; Εν έshιει κανένας αδρωπιά πλέον; Ντροπή σου γάρε, μαννέ, χώρκατε Νεοέλληνα ναζί!

12 comments:

Anonymous said...

Τα λόγια είναι περιττά για τους μαλακισμένους. Είναι κρίμα να υπάρχουν έτσι "άνθρωποι" τζαι να τολμούν να είναι ρατσιστές και να μην βλέπουν οτι οι ίδιοι μοιάζουν πιο πολλά με μιξ αράπη τζαι τούρκου.

hecate said...

Γιατί εν κάμνεις καταγγελία στην Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων (Επίτροπος Διοίκησης) - τουλάχιστο για το νοσηλευτικό προσωπικό τζιε τη συμπεριφορά του?

Κκουλλάς said...

Ναι κάποιοι λίγοι, τζαι η μάνα ή η γκόμενα ή ο παππούς τους να ήταν δεν θα εκάμναν ότι μπορούν να κάμουν, διαβεβαιώνω σε. Αν ήταν ένας μ@λ@κας πολιτικός όμως ? Πόσοι θα εβουρούσαν? Πόσοι θα ετσακώνουνταν να βοηθήσουν ή τουλάχιστο να εν τζιαμαί στη σκηνή να ποζαρίσκουν?
Τούτα που περιγράφεις εν τραγικά, ξέρουμεν για το θέμαν ρατσισμός στην Κύπρο αλλά σε έτσι βαθμό εν αηδιαστικό.
Αλλά νομίζω τούτα υπάρχουν παντού στον κόσμο, απλά εμείς είμαστεν πολλά μικρός τόπος για έτσι συμπεριφορές

Defiance said...

Ου γμτ! Εν γίνεται να είμαστε τόσο γαδάροι. Πρέπει να έππεσες στη μειοψηφία. Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι παραπάνω Κυπραίοι εγίναν τόσον αμπάλατοι. Έπρεπε να πιάσεις καταγγείλεις τους νοσοκόμους στη γραμμή του πολίτη και να πεις την ιστορία σε κανένα κανάλι/εφημερίδα/ραδιόφωνο.

Antigonistyli said...

Τι λαλείς;;;;
Εθκιέβασα το 3 φορές και εν το πιστεύκω! Έλεος! και μετά λέμε ότι αδρώποι εν πρώτα οι Κυπραίοι... είδαμεν το!
Έννε τυχαία που γυρίζατε μες τον λάλλαρο τελικά εκείνη την μέρα φαίνεται! :ζ

Disciple said...

εθκιέβαζα το τζιαι πραγματικά έλπιζα ότι στο τέλος ήταν να πεις ότι περιπαίζεις μας...

Σοβαρά... Εν γίνεται.. Αλήθκεια τωρα επαλάβωσα...

Triolouin said...

Τζιαι γώ θέλω να πιστεύκω πως έππεσα σε μειοψηφία, αλλά αδιαμφισβήτητα ο Κυπραίος πάει να χάσει την ανθρωπιά του. Δαμέ που δικά μας άτομα τζιαι βρίσκουμεν την! Δυστυχώς το χρώμα κάμνει την διαφορά. Τζιαι τούτο ήταν απλά ένα παράδειγμα. Πόσοι άλλοι έχουν Φιλιππινέζες τζιαι Κινεζούες τζιαι κακομεταχειρίζουνται τες λες τζιαι είμαστε στον πόλεμο της Τροίας;Τούτη η χώρα πάει κατα θκιαόλου, τουλάχιστον κατα τριόλου θα εσώζετουν :) Εύχομαι οι πραγματικοί Άνθρωποι όπως εσάς, να μεν αλλοτριωθούν ποττέ!

Ουφ! said...

δεν είμαστε καλά... καθόλου καλά...

κι αγνάντευε... said...

Απίστευτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μα γιατί εν εκατάγγειλες τη συμπεριφορά των νοσοκόμων;;;;;;;

Triolouin said...

Ουφ! : Εαν ήμασταν εν θα τριολίζουμουν!

κι αγνάντευε.. και υπόλοιποι φίλοι περι καταγγελείας: Αν τους κατάγγελλα πιστεύετε πραγματικά πως θα με άκουε κάποιος; Νομίζω εν την ώρα μου τζιαι κάποια εγκεφαλικά κύτταρα που θα έχαννα. Δαμέ ο άλλος εξεψύχαν τζιαι εχεστήκαν με το συμπάθκιον ούλλοι που γυρώ, είσιεν άτομα εκλωτσούσαν τον για να συνέλθει(!)σιγά μεν ασχολείτου κάποιος για μια καταγγελεία που αφορά μαύρο. Μπορώ να καταγγείλω κάπου την κοινωνία μας;

hecate said...

Κοίτα, η Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων εν αρκετά καλή περίπτωση για να καταγγείλεις το περιστατικό. Το πιο πιθανόν ένι οι νοσοκόμοι να μεν έχουν κάποια σοβαρή επίπτωση, αλλά, πίστεψέ με, θα τους πονήσει η καταγγελία. Τζιε εν σημαντικό έτσι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι οι πράξεις τους, τα λόγια τους τζιε οι μη πράξεις τους μπορούν να καταγγελθούν τζιε να έχουν συνέπειες. Εν πολλά σημαντικό τέθκια πράματα να καταγράφονται. Ξέρεις τί έγινε με τον άνθρωπο? Στείλε μου email αν θέλεις να μιλήσουμε σχετικά

Triolouin said...

Hecate: Sorry για την καθυστερημένη απάντηση. Ο άνθρωπος έζησεν, εκατάφερέν τα, αλλά επειδή αποδείκτηκεν αλκοολικός, κάτι επέκτηκεν τζιαι Ι droped the case. Εν θέλω να καταγγείλω κανέναν, αν και τους άξιζεν, έτσι πράμα εν εξανάζησα. Μην νομίζεις πως θα κέρδιζα ότιδήποτε, όταν οι σκατάες έχουν μέσο, αγωνίζεσαι άδικα τζιαι έν έχω χρόνο για πέταμα. Μόνο τζιαι μόνο που εκάμαν έτσι, ούλλοι που γυρώ, όι μόνο οι νοσοκόμοι τζιαι οι μπάτσοι, αποδυκνύει πως εν ούλλα που την κοινωνία που ξεκινούν! Ακόμα τζιαι οι περαστικοί! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον τζιαι σιαίρουμαι ιδιαίτερα να γνωρίζω συνειδητοποιημένους ανθρώπους.Ήθελα να γράψω την εμπειρία μου δαμέ να ακουστεί. Εν μπορείς να φανταστείς τί πέρασα να τον συνεφέρω τζιαι κανένας να μεν καμνει τίποτε, τζιαι να μας κάμνουν τζιαι επίθεση, τζιαι να ενοχλούν γιατί ήταν μάυρος. Εκλωτσούσαν τον να συνέλθει!This is Cyprus today!