Saturday 28 June 2014

Με απεκάλεσες "Χίπστερ" ..........


Με απεκάλεσες "Χίπστερ" .........
Στην αρχή άκουσα " χάμστερ" τζιαι εν ήξερα πώς να αντιδράσω, εν χαριτωμένα εσκέφτηκα! Μετά εξαναείπες το, γιατί εκατάλαβες την ξανθομάρα μου. Απάνησά σου πίσω, αφού σε ερώτησα τί εν τούντο πράμα: "Καμία σχέση, αλλά νόμιζε ό,τι θέλεις. Την άποψη του κάθενος για σένα, εν το μόνο πράμα που εν μπορείς να αλλάξεις εσύ ο ίδιος, ό,τι τζιαι να κάμεις, ό,τι τζιαι να πείς! Οπόταν εν μπαίνω σε έτσι διαδικασία, εν θέλω να σου αλλάξω καμιά γνώμη". Εν σου άρεσε!

Μετά που επήα σπίτι, έκατσα τζιαι εσκέφτηκα πολλά πράματα!
Εν τα εύκολο να κρίνουμε τζιαι να ταπελλώνουμε τους ανθρώπους, για να κατανοήσουμε τί ένει επειδή εν μπορούμε διαφορετικά ...... Εν τα εύκολο να κρίνουμε τζιαι να ταπελλώνουμε τους ανθρώπους για να φκάλλουμε τον εαυτό μας πόξω, για να νιώθουμε καλλύττερα ....... Τζιαι γιατί πρέπει να μπαίνουμεν στη διαδικασία να εξηγούμε του άλλου ποιοι είμαστε τζιαι πώς είμαστε;

Χίπστερ λοιπόν για σένα :

- Ο "μέσος" Κυπραίος που έshιει λίρα που πίσω του, αλλά θέλει να είναι και να δείχνει κουλτουριάρης, συχνάζει μόνο σε συγκεκριμένους τόπους, στα αστικά περίχωρα πάντα (βλέπε Καλά Καθούμενα Λευκωσία, New Division επίσης στην Λευκωσία και λοιπά ), φορεί συγκεκριμένα ρούχα  (βλέπε : skinny jeans, κοντές βερμούδες γυρισμένες πάνω ή χιππέ ή vintage ρούχα, φανέλλες με quotations του στυλ "Don't think too much", καρό πουκάμισα ή μοντέρνα πουκάμισα, γυαλιά τελευταίας κυκλοφορίας κυρίως με μεγάλες διόπτρες, Converse all star ή vintage παπούtchια, καππέλλα, σκουφούθκια, μακριά περιποιημένα ή απεριποίητα μαλλιά, ράστα περιποιημένα, φινετσάτα ή extreme κουρέματα και μούσι / για τους άντρες φαντάζομαι) και συχνάζει μόνο με άτομα της ίδιας φάσης.
- Μπορεί να έshιει τζιαι πολλά tattoos, συνήθως σε τόπο που να φαίνουνται.
- Ακούει μόνο συγκεκριμένη μουσική (indie, alternative rock, trance, house, punk κλπ) με κλειστούς διόπτρες και λαμβάνει μέρος σε καλλιτεχνικά ή μουσικά events.
- Του αρέσει ότιδήποτε vintage και old και γνωρίζει πολλά περι αυτών.
- Του αρέσει ο κουλτουριάρικος κινηματογράφος και δεν βλέπει σειρές και οτιδήποτε "κοινό" με τους κοινούς θνητούς. Θα προτιμήσει γαλλικό και ιταλικό κινηματογράφο, σουρεαλιστικά και "περίεργα" φιλμς που τα βρίσκει εξαίσια και δεν μπορεί να συλλάβει ο "κοινός ανθρώπινος νούς".
- Θέλει να ζει απλά, αφού τα είχε όλα σχεδόν έτοιμα και δουλεύει πολύ λίγο, το εισόδημα δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, όσα φκάλει.
- Το φαί είναι μόδα και τώρα είναι η μόδα του vegetarian και του vegan, ή να τρέφεται με αέρα, ποτό και τσιγάρα.
- Είναι εξοπλισμένος με την τελευταία μόδα της τεχνολογίας που συνήθως την κουβαλά πάντα και παντού μαζί του: mp3 player (με τις αγαπημένες του μουσικές εννοείται), iPod και iPad και μια ακριβή φωτογραφική κάμερα, μπορεί τζιαι κανένα ποδηλατούιν ή βέσπα.
- Είναι εκείνος που θέλει να καθαρίσει την παλιά Λευκωσία που τους Πακιστανούς, τες Κινέζες τζιαι τους Πόντιους με όραμα να διαμορφώσει την παλιά Λευκωσία σε ένα καλλιτεχνικό διαδραστικό τοπίο, με τόπους αναψυχής, τα ίδια σκατά παντού, copy paste των Καλών Καθουμένων αλλά με μιαν εναλλακτική δόση μοντερνισμού.
- Είναι ομοφοφοβικός, αλλά άλλαξε ιδέες μετά το gay parade, που ήταν κι αυτός εκεί.
- Δεν θέλει να ταπελλώνεται, αλλά μπορεί να ταπελλώνει άλλους.
- Πολιτικά στέκει τζιαμέ που του συμφέρει ή εν ασχολείται ιδιαίτερα, όπως ούλλοι μεσ'τούντον τόπο.

















Χάμστερ, Χίπστερ, ξι-Χίπστερ, εν το νομίζω να μας χαλάς ιδιαίτερα!

Ούτε τζιαι σύ! Θέλεις τάνιμα;

Χιπστερισμός δηλαδή, όπως το κατανόησε ο δικός μου ξανθός νους είναι η καινούρια τάση, όπως τα selfies ένα πράμα και αποτελεί τρόπο ζωής. Στάσεις και αναπαραστάσεις στην καθημερινότητα των νέων του σήμερα. Μια προσπάθεια φετιχοποίησης κάποιων παλαιότερων στοιχείων και χαρακτηριστικών μιας άλλης υποκουλτούρας, τα οποία παίρνονται, μετουσιώνονται σε κάτι καινούριο, μοντέρνο, οικείο και αφομοιώνονται. Άρα δεν είναι όλοι Χίπστερς, όπως δεν είναι όλοι hippies, ροκ, μοντέρνοι , ό,τι να 'ναι και λοιμπά. Χίπστερ είναι ο νεόπλουτος, που το "πάιζει" ή είναι κουλτουριάρης και ακολουθεί ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής με μοντερνισμό σε όλα του, θέλει να ξεχωρίζει από τον μέσο καλλιτέχνη, μουσικό, οικονομολόγο, αρχιτέκτονα κλπ και ζεί στην δική του "κλειστή" κοινωνία και όμοιος ομοίω αεί βεπελάζει. Καλά κατάλαβα;

Οκ, εμάθαμεν τζιαι τί εν τούτο το καινούριο φρούτο. Τωρά.... άτε να εκούtchησα τα θκυό ή τρία που τούτα ούλλα τα .... "συμπτώματα" που ανέφερες! Κάμνει με Χίπστερ; Ή εν τόσο κακό να είσαι ό,τι θέλεις τέλος πάντων μεσα σε τούντον τόπο; Να σου το αναλύσω να καταλάβεις πού το πάω! Πιχι: Εν τζιαι σημαίνει ότι όποιος συχνάζει στους ίδιους τόπους, που πιθανόν να εσύχναζεν πριν γεννηθούν οι Χίπστερς, αν έshιει στο αρμάρι του Converse που έshιει ούλλη η Κύπρος, αν έshιει μούσι (ευτυχώς εξshιούρισά το), αν έshιει ράστα ή πεπέ τζιαι tattoos, αν ακούει κάποιο είδος μουσικής που εμπίπτει στο φάσμα του Χίπστερ, αν λαμβάνει μέρος σε καλλιτεχνικά ή θέλει να ανοίξει ένα τόπο στα αστικά περίχωρα ή ξέρω 'γω κουβέντες, είναι αυτόματα Χίπστερ! Ξέρεις την οικονομική μου τζιαι οικογενειακή μου κατάσταση, τις πεποιθήσεις μου, τα σχέδιά τζιαι τα όνειρά μου; By the way εν μεινίσκω στη Λευκωσία! Ερώτησες με ποττέ για να ξέρεις; ΟΙ! Έκρινες με εξωτερικά τζιαι βάσει κάποιων γούστων μου που εκατάλαβες! Μάλλον, έμαθες τζιαι σύ μιαν καινούρια λέξη τζιαι αμέσως ελέχγεις σαν τους κομπογιαννίτες αν κάποιος έshιει πάνω που θκυό συμπτώματα κοινά με τους Χίπστερς, να φκάλεις πόρισμα ότι πάσχει που την "αρρώσκεια"!

Αν με ενοχλεί η κατηγοριοποίηση και το ταπέλλωμα των ανθρώπων σε: gay, hippie, μεταμοντέρνο, δικηγόρο, δάσκαλο, καλλιτέχνη, πολιτικό, πλούσιο - φτωχό, παντρεμένο - ελεύθερο, σκατά - φατά...... τότε κατά τον τρόπο που σκέφτεσαι , είμαστε όλοι Χίπστερς (απένταροι θέμας) !


Τζιαι πάω να κτυπήσω τζιαι τα φρύθκια μου tattoo, να φαίνουνται θέμας!

12 comments:

Unknown said...

Έτσι όπως τα έδιαβαζα ένα ένα άρκεψα να αναρωθκιούμαι αν είμαι τζιαι εγώ χίπστερ... Αλλά τζιαι χίπστερ να είμαστε εν τέλη, που εν το πρόβλημα; Εν προσβλητικό; Εν αμαρτία; Οι χίπστερ εν μιάσματα; Ο καθένας ότι θέλει μπορεί να είναι καλέ!

bulby said...

labelling was mainstream fore it was hippy

astronaftis said...

πολλά καλόν άρθρο, έμαθα τζι εγιώ καλλύττερα τι εστί χίπστερ!

θενκζζζ

Ænima said...

Συμφωνώ με κάποια διαφωνώ με κάποια άλλα όπως το ότι εν ομοφοβικοί παράδειγμα.οι χιπστερς εν συμπαθητικοί και όσο αφορά τα καλλιτεχνικά δρώμενα και εκδηλώσεις κτλ πολλες φορές εκάμαν την (θετική) διαφορά. Αστιεύκουμαι κι εγώ συχνά με τούτη την τάση αλλά στην τελική ευτυχώς που υπάρχουν. Ένιξερω αν θεωρούντε κίνημα, μόδα αλλά αρρώστεια δεν είναι σε καμιά περίπτωση. Ίσα ίσα προσωπικά πιστεύκω ότι ομορφινίκουν τον "τόπο" που ούλες τις απόψεις.

Triolouin said...

Azimuth Cy: Φιλενάς, μπορεί να μαι τζιαι γω, εν ηξέρω! Αλλά όπως είπες ο καθένας μπορεί να ένει ό,τι θέλει!

Μπούλμπι μου: Αϊ λάικ γιορ γουέι οφ θίκκινγκ!

Νίκο: Μα έτσι μου είπαν....

Triolouin said...

Ænima : Μα εν εκατάλαβες το νόημα! Έγραψα αυτά που μου είπαν ό,τι είναι οι Χίπστερς, εν λλίον ειρωνικό το ποστ μου. Συμφωνώ μαζί σου ό,τι ομορφινίσκουν τον τόπο! Τζιαι πολλά μάλιστα! Ενοχλά με το ταπέλλωμα και όπως είπα με τον τρόπο που σκέφτονται κάποιοι, τελικά είμαστε ούλλοι Χιπστερς! Hope τωρά που εξήγησα να το'πιασες :-)

Ænima said...

Cheers καλό :)

Unknown said...

Χαλοου Χιπστερ τωρά που σε ταπελώσαν τζαι έμαθες!! Τι άλλο θα ακούσουμε!!! Έγω προς το χάμστερ γέρνω! Πάει μου καλύτερα! Που τζίνα ούλλα που σου είπαν, παραπάνω που τα μισά όπως είπες, κάμνει-έχει τα όλη η Κύπρος αρα..... πάλε στον ίδιο παρονομάστη είμαστε!!

Theopemptou said...

εκπαιδευσες μας :)

Triolouin said...

:-) Τζιαι γω εκπαιδεύτηκα πολλά καλά νομίζω!

Μικαέλλα μου: Αυτό ακριβώς έθελα να πώ! Εχάρηκα που είσαι τζιαι συ χάμστερ, να παίζουμε παρέα! :-)

Dreamer said...

εχασα που ξεκινα η ειρωνια τζιε που οι δικες σου αποψεις. αλλα γιατι τοσο μισος στους χιπστερς; (γενικοτερα ρωτω)
μοδα ειναι θα περασει. αλλα θα τους μεινουν τα τατου

Triolouin said...

Dreamer:Δεν έβαλα άποψη, η άποψή μου είναι: ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΚΟΣΜΕ ΝΑ ΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑΠΕΛΛΕΣ.Αυτό μόνο! Τα άλλα ήταν τέλεια ειρωνικά, σόρυ που σε έχασα, εν που νευριάζω :-) Τωρά το μίσος πόθεν πηγάζει..... φαντάζομαι ότι διαφορετικό, πολλοί άνθρωποι το μισούν επειδή είτε το ζηλεύουν, είτε επειδή δεν μπορούν να το συλλάβουν. Μπορεί και να το φοβούνται ή απλά δεν το γουστάρουν.