Tuesday 10 June 2014

Ψαρο-κουβέντες # 1

Μπήκε το καλοκαίρι.....Για τί θες να μιλήσουμε; Για τσάντες θαλάσσης ή για άντρες;
Μην απαντήσεις καλύτερα, γιατί θα σου μιλήσω για άντρες!

Εσένα τί συνειρμό σου κάνει το λήμμα "άντρας"; Σίγουρα μια φιγούρα που μπορεί να κατουρά όρθια!




Και θα εμβαθύνω: Καμιά δεν ψάχνει άντρα, αλλά ένα σωστό άντρα!

Ο σωστός άντρας λοιπόν, πρέπει να ξέρει να κάνει σωστό καμάκι και όταν σε "ψαρέψει" να συνεχίζει να σε καμακώνει ασύστολα λες και σε πρωτογνώρισε. Να είναι ο εαυτός του και να μην βασίζεται σε χιλιοειπωμένες ατάκες του στυλ: "Ο μπαμπάς σου είναι ζαχαροπλάστης;" - Ναί και 'γω ο λοκουμάς! - ούτε να είναι φαφλατάς και περιαυτόλογος για να εντυπωσιάσει!

Ο σωστός άντρας πρέπει να έχει αντίληψη του κόσμου, για να συνεχίσεις εσύ να ζεις ξέγνοιαστα! Να σε ενημερώνει για το τί συμβαίνει γύρω σου, όταν εσύ κοιμάσαι, χωρίς να σου χαλά τα όνειρα και να μπορεί να στα συνεχίζει.

Να αναλαμβάνει ευθύνες, χωρίς να φοβάται.

Να μην τον πιάνουν κότσο εκεί που σε πιάνουν εσένα. Να σου δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι μπορεί να καθαρίσει για πάρτι σου, να τους δείρει για σένα άμα λάχει, όχι να καθαρίζεις εσύ και για τους δυό.

 Ο σωστός άντρας έρχεται από τη δουλειά με τους λογαριασμούς στο χέρι και όταν σου λέει "Πρέπει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς" ή "Πρέπει να υπογράψεις εδώ", σου δίνει υποχθόνια σήμα να ξεγλυστρήσεις! Και εσύ επειδή το αντιλαμβάνεσαι και ξεκινάς τα "Έχω να βάψω το νύχι", "Εχω γύρισμα απόψε" και τα λοιπά,  υπογράφεις στα γρήγορα χωρίς να ρωτήσεις - γιατί τον εμπιστεύεσαι, έχεις κοινό πορτοφόλι και αναλαμβάνει αυτός όλους τους λογαριασμούς! Το κάνει για να μην χαλάσεις το πεντικιούρ; Το κάνει γιατί σε περνά για ηλίθια; Το κάνει για να τελειώνουμε; Η αλήθεια χαίρεσαι που το κάνει, γιατί σε βολεύει!

Και αυτή είναι η άχαρη διανομή που ονειρεύομαι, έστω και αν όλα αυτά τα πρακτικά και άλλα πολλά βέβαια, μπορώ να τα κάνω και μόνη μου - εκτός από το να κατουράω όρθια!

Ο σωστός άντρας είναι αυτός που σε φροντίζει πάντα χωρίς να είσαι άρρωστη, χωρίς να το ζητάς. Είναι αυτός που όταν προχωράς μέσα στο πλήθος χλωμή, άβαφτη, απεριποίητη και γκρίζα, σε βλέπει χρωματιστή και την πιο όμορφη απ'όλες! Είναι αυτός που σε ποθεί και σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή, ακόμα και αν είσαι με τις πυτζάμες και την τρίχα κάγκελο!

Ο σωστός άντρας δεν είναι αυτός που δεν τσιμπάει το γένι του ή δεν έχει καθόλου, που φοράει κουστούμι στις δεξιώσεις, που συνδυάζει καλά τα ρούχα του και φοράει μάρκες, που έχει ακριβό αυτοκίνητο, που δεν μαδάει δεξιά και αριστερά, που δεν κυκλοφορεί ασιδέρωτος, που είναι ή το παίζει ρομαντικός, που δεν έχει τρίχα πάνω του, που δεν καπνίζει, που δεν ρέεται ή κλάννει μπροστά σου, που δεν ροχαλίζει, που δεν είναι ιδιότροπος, που έχει φέτες κοιλιακούς,  που κατεβάζει το σελλίν της τουαλέττας κάτω, που ξέρει και μαγειρεύει πανεθνικές κουζίνες  .......... Σωστός άντρας είναι αυτός που δεν κτυπά γυναίκα, ούτε σε εξαναγκάζει να κάνεις πράγματα που δεν σε εκφράζουν, που σε σέβεται σαν ύπαρξη και σε αποδέχεται όπως είσαι χωρίς να σε αλλοιώνει.

Σωστός άντρας δεν είναι αυτός που έχει ένα επάγγελμα που σ'αρέσει: γιατρός, δικηγόρος, ηθοποιός, μουσικός ροκ σκηνής .... Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά! Σωστός άντρας είναι αυτός που ξέρει να εκφράζεται! Που έχει κάτι να τον τρώει και στο μεταφέρει και σένα σαν ασθένεια. Δεν είναι ά-σωστος ένας άντρας που δεν σε καταλαβαίνει πάντα, που πάνω στο θυμό του φωνάζει και βρίζει. Εσύ πόσο καταλάβεις έναν άντρα; Εσύ δεν φωνάζεις, δεν βρίζεις;

Σωστός άντρας είναι αυτός που ξέρει τί θέλει όταν ξέρεις κι εσύ!

Εγώ γλίτωσα και δεν είμαι πλέον σαν κι εσένα. Και χορταίνω σιγά-σιγά. Και οικογένεια και φίλους, πολλούς φίλους για μια ζωή, και αγάπη. Πήρα αγάπη που δεν ανταπέδωσα, πήρα αγάπη που ανταπέδωσα και τα κάναμε σαλάτα, πήρα και αγάπη που πρόδωσα και μου έμεινε η σαλάτα ! Και η ζωή συνεχίζεται όλο εκπλήξεις, μέχρι να σταματήσει να υπάρχει ...... Τελικά, είναι αυτές οι μικρές στιγμές που μας κάνουν να συνειδητοποιούμε τις μεγάλες! Είχα ένα φθινόπωρο δημιουργίας, ένα χειμώνα γεμάτο αγάπη, μια άνοιξη νεκρή με καμένα εγκεφαλικά κύτταρα και ένα καλοκαίρι γεμάτο προοπτική! Πολλές προοπτικές! Και μην νομίζεις το αντιλήφθηκα νωρίς και εύκολα!  Χρειάστηκε να ξεγραφτώ για χρόνια για να μπορέσω να αναπνεύσω ξανά, να συμμορφωθώ, να καταλάβω τα λάθη των άλλων, αλλά και τα δικά μου και περισσότερο να καταλάβω τον άνθρωπο, είτε αυτός είναι άντρας, είτε είναι γυναίκα. Γι'αυτό σου λέω, γλίτωσα και δεν είμαι σαν κι εσένα. Κοίτα να βάλεις γυαλιά και πάψε να ψάχνεις το τέλειο που εκλωβίστηκε σαν πρότυπο στο μικρόκοσμό σου. Ούτε καν τέλεια τσάντα δεν θα βρεις που να ταιριάζει με το μαγιώ σου! Και προσοχή στο καμάκι!


(Εμπνευσμένα και Καραλίσιμα)

12 comments:

Kolona said...

λαικ

Anonymous said...

http://oilaomon.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

Παρακαλώ, ούτε λόγος... :Ρ

Aceras Anthropophorum said...

Χαιρετούμεν. Επειδή οι άλλοι συναθροιστές επαρατήσαν τα τζιαι επειδή τα κυπριακά μπλόγκς συνεχίζουν τζιαι υπάρχουν, έστησα το TheCyprusBlogs.blogspot.com το οποίον θα ενημερώννω με τα μπλόγκς που είναι σε λειτουργίαν. Επρόσθεσα τζιαι το μπλόγκ σας. Κάμετε το γνωστόν για να κάμνει τα μπλόγκ σας γνωστά. Ευχαριστώ.

Moonlight said...

<3
πανέμορφο ποστ, τέλεια τα λες.
αλλά...
ο καθένας ό,τι καταλάβει και ώσπου του κόφκει...

little angel said...

Εκάλυψες με σε ούλλα. Είπες τα τέλεια Τριολούδιν μου. Άτε να τον έβρω τωρά. Α μια και λαλώ για να τον έβρω, σωστός άντρας εν τζείνος που απλά έρκεται και βρίσκει και καλύφκει στα προαναφερθέντα που λαλείς και ζήσαν όλοι καλά, μέτρια, μερικές φορές και κακά αλλά στο τέλος καλά και εμείς καλύτερα. ΧΧΧ

kaisi said...

Είπες τα τέλεια κορού.

Anonymous said...

Είπες τα τέλεια!!!

Triolouin said...

Ρε Ινβικτίδιους; ΟΙ ΛΑΟΜΟΝ! Έγραψες τζιαι για τούτο; Άλλη φορά να μας λαλείς για τί ΕΝ έγραψες να προφταίνουμεν! Ξέρω ότι έστειλες μου ΤΟ Σάκης για τον σωστό άντρα για παρηορκά, αλλά εν κρατημένο! Να μου στείλεις άλλον!

Μικρέ άγγελε; Που εξεφύτρωσες εσύ; Welcome! Όταν τον έβρεις, να τον καμακώσεις. Πιάσε κάτι μουττερό τζιαι σύρτου το τζιαι να σαι σίουρη εννα ππέσει και θα είναι δικός σου για πάντα! Χάππυ μπλάτυ εντ!

Triolouin said...

Ασέρα: Σιαιρετούμεν, ευχαριστούμεν, θα το γυρέψουμεν τζιαι τούτο! Αν έσιει τζιαι σωστούς άντρες, ακόμα καλλύττερα!

Κολόνα: Πάρε ένα lol

Υπόλοιπες τσούπρες (= κορίτσαροι, όι γίδες) hi 5 τζιαι ό,τι μας κόψει!

Anonymous said...

Filenada teleio! Sou moiazei h gorgona! Sou euxomai na evreis pollous swstous antres sth zwh sou! Esu mallon panta vriskeis. Emeis ti na poume?

Anonymous said...

Ήρθε μου να κλάψω διαβάζοντας το κείμενο σου! Με εκφράζει το καθετί που έγραψες!

Triolouin said...

Ανώνυμη: Στην ουρά; Όταν τον βρεις να τον καμακώσεις και συ και όλα καλάααα αααα όλα καλά θα σου πάνε! :-)

Ανώνυμε/μη νάμπερ 2: Χαίρομαι, αλλά εδώ γελάμε μόνο!